Baydemir'den Said Nursi müzesi vaadi

BDP Şanlıurfa Belediye eş başkan adayı Osman Baydemir, belediye başkanı seçilmesi durumunda Bediüzzaman Said Nursi'ye ait eserlerin sergileneceği müze kuracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir'den Said Nursi müzesi vaadi

BDP Şanlıurfa Belediye eş başkan adayı Osman Baydemir, belediye başkanı seçilmesi durumunda Bediüzzaman Said Nursi'ye ait eserlerin sergileneceği müze kuracaklarını söyledi.

BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Ulaşımdan turizme, kırsal kalkınma ve tarımdan sosyal yaşama kadar birçok başlık altında ayrıntılı projeler açıklayan Baydemir, “Proje ve çalışmalarımızla Urfa’nın kapılarını dünyaya açacağız.” dedi.

Arapça, Türkçe ve Kürtçe’nin Kurmanci ile Zazaki lehçelerinde selamlayarak konuşmasına başlayan Baydemir, Urfa’nın kutsal inanç mekanları, derin tarihi ve kültürü ile kadim bir şehir olduğunu belirtti. Geniş ve verimli toprağı, bol güneşi, enerjisi ve genç nüfusu nedeniyle Urfa’nın şanslı şehirlerden olduğunu dile getiren Baydemir, "Tüm bu zenginliğe rağmen, İstanbul’un 3.5 katı büyüklüğündeki Urfa’nın dışarıya göç vermesi, yılda yaklaşık 450 bin mevsimlik işçisinin diğer şehirlerde rızkını araması, konut ve kira fiyatlarının yüksek olması ve kentsel sorunlar yaşaması bu şehrin kaderi değildir. Zaten insan eliyle yapılan hiçbir şey de kader değildir." şeklinde konuştu.

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ
Şanlıurfa’nın kent merkezi, ilçeleri ve köyleriyle herkes için erişilebilir bir şehir olabilmesi için, Ulaşım Master Planı’nı bütüncül bir yaklaşımla hazırlayacaklarını kaydeden Osman Baydemir, kentte hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini aktardı.

Baydemir ulaşım planı kapsamında, toplu taşımada ihtiyaca göre ilave güzergahlar belirleneceğini, toplu taşımada ücret tarifesi uygulanacağını ve toplu taşımanın engellilerin kullanımına uygun hale getirileceğini anlattı. Şehri engellilerin yaşayabileceği şekilde yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Baydemir, engelliler için engelli meclisi oluşturulacağını dile getirdi. Baydemir, Kütüphane, müzeleri, sanat kurumlarını, kültür ve sosyal işlevli merkezleri, alış-veriş merkezlerini, kamu kurumlarını, mevcut yol, kaldırım, park ve trafik sinyalizasyon sistemini bedensel, görsel ve işitsel engellilerin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyeceklerini anlattı.

"MADDE BAĞIMLILIĞI ÇAĞIN VEBASI"

Baydemir, çığ gibi artan uyuşturucu tüketimine karşıda ciddi önlemler alacağını açıkladı. Madde bağımlılığını çağın vebası olarak nitelendiren Baydemir, madde bağımlısı genç ve çocukların teşhis, tedavi ve rehabilitasyonu için Urfa Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarını vurguladı. Baydemir, bunun engellenmesi için kentin tüm dinamiklerini harekete geçireceklerini aktardı. Tarım işçilerinin sorunlarına yönelik araştırma ve uygulama merkezinin de kurulacağını sözlerine ekleyen Baydemir, Mevsimlik işçilerin sorunlarını tespit ederek, çözümler bulmak amacıyla Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (MEVSİTAM) kuracakların ifade etti.

"SAİD NURSİ’Yİ GENÇ KUŞAKLARA TANITMAYI HEDEFLİYORUZ"

Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir, Urfa’da vefat eden Said Nursi anısına bir müze kuracaklarını belirterek, eserleri ve kişisel eşyalarının sergileneceği bu müze vasıtasıyla Said Nursi’yi genç kuşaklara tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar