Baydemir toprağa verdiği ağabeyine seslendi: Zerre kadar haram yemedin

Vefat eden ağabeyini, annesinin yakınında toprağa veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, seslenerek, "Azê annem.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir toprağa verdiği ağabeyine seslendi: Zerre kadar haram yemedin

Vefat eden ağabeyini, annesinin yakınında toprağa veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, seslenerek, "Azê annem. Ağabeyim senin misafirindir. 4 ay sonra senin salih oğlunu, hak ve hukuku tanıyan ve miskali zerre kadar bu dünyada ne haram yedi ve ne zulüm yaptı." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ağabeyi Aziz Baydemir (52), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Baydemir'in ağabeyi, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrasında tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi yoğun bakımında yaşamını yitirdi. Aziz Baydemir, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ağabeyini camiden cenaze aracına omuzunda taşıyan Osman Baydemir'in üzgün olduğu görüldü. Cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ağabeyinin, 4 ay önce hayatını kaybeden annesinin yanına gömüldüğünü belirten Baydemir, mezar başında annesine seslendi: "Azê annem. Ağabeyim senin misafirindir. 4 ay sonra senin salih oğlunu, hak ve hukuku tanıyan ve miskali zerre kadar bu dünyada ne haram yedi ve zulüm yaptı." dedi.

Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verdiği ağabeyine seslenen Baydemir, "Hepimizin beli kırıldı, en zor günlerde acılı günlerde beni arıyordun ağabeyim, beni soruyordun. Ben çoğu zaman seni korumak amacıyla telefonuna cevap vermiyordum. Senin bana yaptığın çağrı cevapsız kalıyordu. Bugün üç gündür bu sefer ben sana sesleniyordum, ağabeyim diyordum. Hakkını helal et, ölüm haktır, tatlı şerbettir ve acı şerbettir. Hepimizi bekliyor. Gün gelecek hepimiz bir nedenle o ölümsüz hayata gideceğiz. Hakkını helal et. Çünkü kin yok garaz yok. Allah'ın emridir başüstünedir. Allah verdi, Allah aldı, sana şükürler olsun Ya Rabbim. Bu dünya ve bu yaşam hepimiz için imtihandır. Sen alnı açık olarak bu sınavı verdin." diye konuştu.

Baydemir, cenazenin toprağa verilmesinin ardından taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine BDP'li Fırat Anlı, Gültan Kışanak, Leyla Zana'nın yanı sıra çok sayıda partili, belediye çalışanları ile yakınları katıldı.
CİHAN

Yorumlar