Baydemir: Gücün, kibrin ve yetkinin esiri olanlar zalimleşir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, “Gücün, kibrin ve yetkinin esiri olanlar bir müddet sonra zalimleşir.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Gücün, kibrin ve yetkinin esiri olanlar zalimleşir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, “Gücün, kibrin ve yetkinin esiri olanlar bir müddet sonra zalimleşir. Geçmişimden bunun zerresini bulamazsınız.” dedi.

    Osman Baydemir Nevali Otel'de asın mensupları ile bir araya geldi. Baydemir, Şanlıurfa’nın potansiyelini değerlendirdi, kentte yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Kentteki elektrik kesintilerini 1980’li yıllardaki tüp kuyruğuna benzeten Baydemir, “Elektriğin yüzde 26’sını üreten Şanlıurfa tüketimde 63’üncü sırada. Bugün Urfa’nın birçok yerinde aşırı elektrik kesintisi uygulanıyor. Neredeyse 1980 öncesinde tüp kuyruğu, mazot kuyruğunun başka bir versiyonu konumuna gelmiş elektrik kesintisi.” şeklinde konuştu.

    Kentteki konut sıkıntısına da dikkat çeken Baydemir, tarım arazilerinin korunarak kıraçlarda yapılaşmaya önem vereceklerini anlattı. Baydemir, “İşe imar mastır planı ile başlayacağız. Bu planla kentsel ihtiyaç olan ve insanın temel hakkı olan konut hakkına erişimi kolaylaştıracağız. Açık söylüyorum artık bu kentte konut sahibi olmak hayal olmaktan çıkacak. Bir trilyona konut satıldığını görüyoruz. Konut sahibi olmak her Urfalının annesinin ak sütü gibi en doğal hakkıdır. Halkı konut sahibi yaparken kimsenin konutunu başına yıkmayacağız. Konutunu işyerini yıkacağımız herkese daha iyi bir konut teslim etmeden yıkım olmayacak.” ifadelerine yer verdi.

    Kibrin, zerresini taşımadıklarını aktaran Baydemir, “Gücün, yetkinin esiri yapmasın. Yetkinin, yetkiciliğin esiri olanlar kibrin esiri olanlar bir müddet sonra zalimledir. Rabbim bizi zalimlerine kılmasın. En tehlikeli olan budur. Demokrasi adına, halk adına yetkiyi aşırıya götürmek ve gücün kibrin esiri olmaktır. Geçmişime baktığınızda bundan zerre bulamazsınız.” şeklinde konuştu.

    Herkesi dilini, inancını, kültürünü koruması önerisinde bulunan Baydemir, “Bu kentin bütün Arapları size çağrım lütfen Arap olarak kalın. Lütfen Türkmenler Türkmen olarak kalın. Lütfen bu memleketin Kürtleri Kürt olarak kalın. Çoğulcu bir gül bahçesidir Urfa. Bu güllerimizden hiçbirini soldurmayalım. Kimseye de bu hakkı vermeyelim.” sözlerine yer verdi. Toplu taşıma ile ilgili sorunlara da yer veren Baydemir, toplu taşımanın kamu eli ile yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

    KEPENKLER KAPANMAYACAK TAAHHÜDÜ

    Soru cevap kısmında Baydemir’e gelen ‘siz gelirseniz kepenkler kapanır mı?’ şeklindeki soruya Baydemir, kepenklerin kapanmayacağı taahhüdünde bulundu. Baydemir, şunları söyledi: “Bir buçuk yıldır acı yaşanmıyor. İnşallah bir daha bir ocağa ateş düşmesin. Hiçbir esnafımız düşüncesinden dolayı bir zarara uğramayacak. Tam tersine biz barışa, kardeşliğe kepenk açmaya geliyoruz. Yüreklerinizin, ön yargıların kepenklerini açmaya geliyoruz. Bir tek yıkacağımız husus varsa o da Nemrud'un zulmüdür.” CİHAN

Yorumlar