Baydemir: Bu zulmü ortadan kaldıracağız

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, "Bir coğrafya düşünün.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Bu zulmü ortadan kaldıracağız

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, "Bir coğrafya düşünün. Tarım arazisi olsun ama insanlarını yokluktan, yoksulluktan, fakirlikten dolayı Türkiye’nin 48 iline mevsimlik işçi olarak dağılsın. Hemen her hafta Şanlıurfa, Siverek mevsimlik tarım işçilerinin yollardaki acı haberle sarsılıyor. Bu zulümdür. İnşallah bu zulmü ortadan kaldıracağız." dedi.

Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Siverek’te Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Esnafa projelerini anlatan Baydemir, "Bölgeye ithal et gelmiyorsa bu sadece Siverek’in, Karacadağ’ın sayesindedir. Ve öyle bir hale gelecek ki buradaki kesimhanelerle, buradaki et entegre tesisleriyle biz ürettiğimizi paketleyip Ortadoğu’ya, İstanbul’a, İzmir’e, Bursa’ya satacak konuma geleceğiz." diye konuştu.

Kentin diğer sorunlarına dikkat çeken Baydemir, başta elektrik kesintileri ve mevsimlik işçi gücüne sitem etti. Baydemir, "Bir coğrafya düşünün. Tarım arazisi olsun ama insanlarını yokluktan, yoksulluktan, fakirlikten dolayı Türkiye’nin 48 iline mevsimlik işçi olarak dağılsın. Hemen her hafta Şanlıurfa, Siverek mevsimlik tarım işçilerinin yollardaki acı haberle sarsılıyor. Bu zulümdür. İnşallah bu zulmü ortadan kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Baydemir daha sonra Siverek Kaymakamlığı’na nezaket ziyaretinde bulundu. Kaymakam Hamza Erkal ile görüşen Baydemir, seçimlerin demokrasi karnavalı olduğunu belirterek, halkın idaresinin sandığa yansımasının önemli olduğunu, ama bir o kadar da sandıktan çıkan sonucun irade olarak kabulü olduğunu söyledi.

BUCAK: SİZİN ŞANA, ŞÖHRETE, KOLTUĞA İHTİYACINIZ YOK

Siverek Belediyesi’ni de ziyaret eden Baydemir'i Belediye Başkanı ve Demokrat Parti'nin Belediye Başkanı adayı Ali Murat Bucak karşıladı. Baydemir, seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu ifade eden ederek halkın hür iradesinin esas olduğunu söyledi. Baydemir, "Her birimizin ortaya koyacağı duruş, davranış demokrasi kültürüne bir katkı olmalıdır. Hiçbir siyasi partimize bizden bir çakıl taşı dahi atılmayacak. Biz vizyonumuzla onların huzurlarına çıkacağız. Halkın iradesi nasıl tecelli edecekse kabulümüzdür." dedi.

Siverek Belediye Başkanı ve Demokrat Parti adayı Ali Murat Bucak da Baydemir’in Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ilk ziyaret eden olduğunu belirterek, "İki dönemdir başkanlık yapıyorsunuz. Sizin şana, şöhrete, koltuğa ihtiyacınız yok. Osman Baydemir ismi hem belediyecilik anlamında, hem de bölgedeki toplumsal barış anlamında farklı bir vizyonu ve farklı bir bakış açınız var. Sizin bu bakış açınız da buradaki yerel seçimi birebir etkiliyor. Siyasi çizginiz kente ılımlı bir hava kattı. Bunun bölgedeki demokrasiye ve yerel barışa katkı sunacağını düşünüyorum." diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar