Bayburt Üniversitesi'nden Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Koçan’a fahri doktora

Bayburt Üniversitesi, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a yönetim ve organizasyon alanında fahri doktora unvanı verdi.Üniversiteden yapılan açıklamada, “Baksı Müzesi ile başta Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen...

Google Haberlere Abone ol
Bayburt Üniversitesi'nden Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Koçan’a fahri doktora

Bayburt Üniversitesi, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a yönetim ve organizasyon alanında fahri doktora unvanı verdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Baksı Müzesi ile başta Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü olmak üzere pek çok ödüle layık görülmüş, Baksı Müzesi’yle evrensel değerleri yerel kültür ve kimliğin buluşabilmesine imkân sağlayarak özgün ve ilham verici bir model ortaya koymuş, Bayburt’un ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımına çok büyük katkılar sağlamış olan Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın yönetim ve organizasyon dalında fahri doktora unvanı verilmesine, Bayburt Üniversitesi Senatosu oy birliğiyle karar vermiştir.” denildi.

Prof. Koçan’a Fahri Doktora Belgesi'nin verilmesiyle ilgili Bayburt Üniversitesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Prof. Koçan törende yaptığı konuşmada, "Benim için çok büyük onur olan fahri doktora payesini hayatımın en değerli kısmında tutacağım. Ben bir akademisyenim ama doğrusunu isterseniz ne doçentliğimde ne doktoramda ne de profesörlüğümde bu kadar büyük bir gurur duydum. Bu kıvancı aslında doğduğum kentte kurulmuş olan üniversitenin topluma yönelik kendi duvarları içerisinde kalmadan toplumsal dinamiklere duyduğu ilginin bir nişanesi olarak alıyorum" dedi.

Törene Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Oya Koçan, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ÜNLÜER: SİZ ORDA ÖNEMLİ BİR MEDENİYET İNŞA ETTİNİZ

Vali Mükerrem Ünlüer ise Prof. Koçan’ın çok zor bir işe giriştiğini ve bunu başarıyla sonuçlandırdığını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle ülkemizi Strazburg’ta temsil ederken hocamın yanında bulundum. O topluluk arasında Bayburt’un ve Türkiye’nin reklamının yapılması, övgü dolu sözlerle anılmasından büyük mutluluk duydum. Yarın Hüsamettin Koçan’lar ve daha iyileri yetişecek inşallah. Biz buna inanıyoruz ve yaptığınızla da gurur duyuyoruz. Bu şehir önemli bir şehirdir, 5 bin yıllık bir geçmişi olan bir şehirdir. İbn-i Haldun medeni ve bedevi toplumları ayırırken büyüklüğe küçüklüğe göre bakmıyor. Öyle bir zaman, öyle bir yer olur ki diyor, ‘çadırlarda yaşayan medeni toplumlar olabilir.’ Asla diyor büyüklüğe bakmayın. Bence Baksı’yı tanımlıyor. Siz orda önemli bir medeniyet inşa ettiniz. Bayburt’un da böyle bir medeni şehir olduğunu gösterdiniz. Tekrar tebrik ediyorum.”

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Yazar Beşir Ayvazoğlu’nun Yahya Kemal’i anlatan ‘Eve Dönen Adam’ isimli kitabına vurgu yaparak, “Prof. Dr. Hüsamettin Koçan da Bayburt için ‘eve dönen Adam’dır. İçinde büyüdüğü kültürün ona verdiği tohumları, çağdaş bilim ve sanatın kaynaklarıyla besleyerek büyütmüş, ondan aldığı tohumları kendi kültürünü zenginleştirmek için ekmeye geri dönmüştür.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar