Bayan işletmeci, 10 yıldır esnafa elleriyle çay ikram ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bayan çay ocağı işletmecisi, 10 yıldır esnafa kendi elleriyle hazırladığı çayı ikram ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bayan işletmeci, 10 yıldır esnafa elleriyle çay ikram ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bayan çay ocağı işletmecisi, 10 yıldır esnafa kendi elleriyle hazırladığı çayı ikram ediyor. Hanımağa lakaplı Aliye Utkuoğlu, Manavgat'ın eski garajındaki çay ocağında çayın demlenmesinden dükkanlara servisine kadar A'dan Z'ye her işle kendisi ilgileniyor.

Çay demleme ve ikramının bilinenin aksine kadın işi olduğunu savunan Aliye Utkuoğlu, Türk usulü çayın müdavimleri arasında Manavgat'ta yerleşik yaşayan Alman, Belçika, Rus, Hollanda ve İngilizlerin olduğunu ifade etti. Çayın yapımının özen gerektirdiğini anlatan Utkuoğlu, özellikle kışın müşteriye sıcak olarak ulaşmasının önemli bir ayrıntı olduğuna dikkati çekerek, "Çay doğal bir içecek. İçinde herhangi bir katkı yok. Nefasetini de buna borçlu. Bu nedenle de insanımız çokça tüketiyor. Ben yaz kış demeden her bir bardağı önceden sıcak sudan geçiriyorum. Yağmurlu havalarda çayın soğumaması için kapalı tepsilerin içinde, büyük bardak içine sıcak su koyuyorum. Büyük bardaktan çıkan su buharı, tepsi içindeki çay bardaklarını soğutmuyor. " diye konuştu.

Aliye Utkuoğlu'ndan müşterisi olan esnafta, bayanların temizlik konusundaki hassasiyetini bildikleri için gönül rahatlığı ile çay içtiklerini ve çok beğendiklerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar