Bayan doktor görevi başında darp edildi

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan bayan doktorun, bir hasta ve yakının saldırısını uğradığı iddia edildi. Saldırıya uğrayan Dr. Zakir Uslu Bostan'ın hamile olduğu ve 3 gün iş göremez raporu aldığı...

Google Haberlere Abone ol
Bayan doktor görevi başında darp edildi

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan bayan doktorun, bir hasta ve yakının saldırısını uğradığı iddia edildi. Saldırıya uğrayan Dr. Zakir Uslu Bostan'ın hamile olduğu ve 3 gün iş göremez raporu aldığı ifade edilirken, mesai arkadaşları ve meslektaşları yaptıkları açıklama ile olayı kınadı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde konuyla ilgili yapılan basın açıklamasına İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ile Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner’in de aralarında bulunduğu doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı. Dr. Zakir Uslu Bostan’ın dün görevi başında darp edildiği bilgisini veren Tabipler Odası Başkanı Güner, servise gelen sinirleri bozuk bir hastanın Dr. Bostan'a yumruk attığını belirtti. Güner, doktor bunu tolere edecekken bu kez hasta yakınının sözlü saldırısına maruz kaldığını ve bunun üzerine de şikâyetçi olduğunu anlattı.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin artarak devam ettiğini ifade eden Dr. Güner, bunun önüne geçmek için bireysel ve toplumsal eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Siyasilerden de öfke dilini artık kullanmamalarını isteyen Güner, "Bütün siyasilerden de bir ricamız olacak; lütfen kullanmaya dikkat etsinler. Öfke dilini çok fazla kullanıyorlar. Toplumumuzun artık saygı ve sevgi diline ihtiyacı var. Bu mağduriyetlerin önünün geçebilmek için yasalarımızın ivedilikle önleyici hükümlere ihtiyacı vardır. Bu sebeple kanun koyucu ve uygulayıcılarının gerekli düzenlemeleri biran önce yapmasını talep ediyoruz." dedi.

Herkesin sağlık konusunda başı sıkıştığında doktorlara koştuğuna dikkat çeken Güner, sağlık çalışanlarına el kardırırken bir kez daha düşünülmesini istedi.

Öte yandan, bugün de Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir başka bayan doktorun, bir hastanın sözlü saldırısına maruz kaldığı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar