Bavyera'da öğretmen atamaları sorununa çözüm aranıyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinde geçen haftadan beri devam eden öğretmen atamaları tartışması devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera'da öğretmen atamaları sorununa çözüm aranıyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinde geçen haftadan beri devam eden öğretmen atamaları tartışması devam ediyor. Geçen hafta Bavyera eyaletinde yaklaşık 600 stajyer öğretmenin atamasının önümüzdeki yıl yapılmayacağı ortaya çıkmış ve muhalefet partileri Bavyera hükümetine bu nedenle ciddi eleştirilerde bulunmuştu. Nihayet Hür Seçmenler Partisi, sosyal demokrat SPD ve Yeşiller partisi konuyu meclisin eğitim komisyonuna götürdü. Muhalefet partileri geçen haftadan beri yayınladıkları açıklamalarda genç öğretmenler için daha fazla perspektif sunulmasını istedi.

Stajyer öğretmenlere daha az ders saati verilmesini teklif eden SPD ve Hür Seçmenler, bu şekilde daha fazla öğretmene yer açılacağını savunuyor. Filologlar Derneği, anaokulu ve ‘hort’ gibi ek ders merkezlerine daha fazla öğretmen atanmasını ve bu şekilde öğretmenlerin boşta kalmamasını hedefliyor. Basın bildirisi yayınlayan Bavyera Öğretmenler Birliği (BLLV) Başkanı Klaus Wenzel, medya üzerinden öğretmen temsilcileri ile yapılacak toplantının hala yapılmamasının, öğretmenlerin ciddiye alınmadığı algısı oluşturduğunu söyledi.

Almanya'da okullarda uzun süredir öğrenci sayısında düşüş yaşanırken ve hatta bazı okullar kapanma noktasına gelirken, üniversite eğitimi alan öğrenci sayısında sürekli artış yaşandığı için öğretmen fazlalığı yaşanıyor. CİHAN

Yorumlar