Bavyera'da muhalefet hükümetten daha fazla İslam Din Dersi istedi

Bavyera Eğitim Bakanı Dr. Ludwig Spaenle (CSU), göçmen ailelere mensup öğrencilerin Bavyera okullarındaki uyum konsepti hakkında Bakanlar Kurulu’nda açıklamada bulundu. Spaenle, göçmen ailelere mensup çocuklara yönelik dil teşviki ve 'Almanca...

Google Haberlere Abone ol
Bavyera'da muhalefet hükümetten daha fazla İslam Din Dersi istedi

Bavyera Eğitim Bakanı Dr. Ludwig Spaenle (CSU), göçmen ailelere mensup öğrencilerin Bavyera okullarındaki uyum konsepti hakkında Bakanlar Kurulu’nda açıklamada bulundu.

Spaenle, göçmen ailelere mensup çocuklara yönelik dil teşviki ve 'Almanca İslam Din Dersi' uygulamasına devam edeceklerini söyledi. Bakanlar Konseyi’nin buna yeşil ışık yaktığını ifade eden Spaenle, içeriğini dini cemaatlerin belirlemediği İslam Din Dersi pilot projesinin bir başarı örneği olduğunu savundu.

Bu şekilde genç Müslümanların dini bilgilerini artırdıklarını kaydeden Spaenle, projenin hali hazırda 183 ilkokul, 72 Mittelschule, dört Realschule ve iki Gymnasium olmak üzere toplam 261 okulda verildiğini duyurdu. Konu hakkında muhalefet partileri Sosyal Demokrat (SPD) ve Yeşiller tarafından yapılan basın açıklamalarında ise, bu dersin daha fazla okulda verilmesi talep edildi. SPD'nin uyum sözcüsü Arif Taşdelen, bu dersin daha fazla okulda verilmesini talep etti ve bakanın ''Bir taraftan pilot proje olan İslam dersini övmesi, diğer taraftan da yaygınlaşmasını istememesi anlaşılır bir şey değildir." dedi.

Yeşiller partili Ulrike Gote ise başarılı olan bu projenin okul derslerinin bir parçası olmasının yanı sıra daha fazla öğretmen atanmasını istedi. CİHAN

Yorumlar