Bavyera'da lisede eğitim süresi referanduma götürülüyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yaklaşık 10 yıl önce Gymnasium okul süresinin 9 yıldan sekiz yıla indirilmesini bazı vatandaşlar eğitimde sıkıntı yaşandığı gerekçesiyle kabullenmedi.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera'da lisede eğitim süresi referanduma götürülüyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yaklaşık 10 yıl önce Gymnasium okul süresinin 9 yıldan sekiz yıla indirilmesini bazı vatandaşlar eğitimde sıkıntı yaşandığı gerekçesiyle kabullenmedi. Bavyera'nın üçüncü büyük partisi Hür Seçmenler (FW) öncülüğünde yapılmak istenen referandumla öğrenci ve velilerin bu okulda eğitim süresinin 8 ya da 9 yıl olmasına kendilerinin karar vermesine imkan sağlanmak isteniyor. Münih Basın Kulübünde bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Michael Piazolo ve Günther Felbinger, halk oylamasının yapılabilmesi için gerekli olan 25 bin imzayı topladıklarını açıkladı.

Belediye binaları ve yerel yönetimlerde açılan halk oylaması imza kampanyasına çok sayıda öğretmenin de katıldığını anlatan Piazolo, bu konuda halkdan gelen desteğin kendilerini çok sevindirdiğini kaydetti. Önceki gün itibari ile 25 bin 606 imza topladıklarını söyleyen Piazolo, emin olmak için biraz daha imzaya ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Sosyal demokrat SPD ve Yeşiller’in kampanyaya destek vermediklerini belirten siyasi, halk oylamasına gidip Bavyeralıların oylarının yüzde onunu alacakları konusunda iyimser olduklarını sözlerine ekledi.

Piazolo, geçtiğimiz yıl da Bavyera eyaletinde üniversite harçlarının kaldırılması için başlattığı referandumda başarılı olmuştu. Toplantıda referandum ile ne yapmak istediklerine açıklık getiren Felbinger ise Gymnasium okullarında sekiz ya da dokuz yıl eğitim verme kararını okul yönetmeliklerine bırakacaklarını ifade etti. Bu bağlamda okullar, her iki eğitim süresinde veya sadece birinde eğitim verebilecek. Gymnasium okullarında eğitim gören öğrencilerin üçte ikisinin hali hazırdaki sistemden memnun olmadıklarını anlatan Felbinger, öğrencilere eğitim ve özel hayatları için daha fazla zaman vermek istediklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar