Bavyera bankası ile ilgili iki polis ve bir gazeteci gizlice dinlenmiş

Bavyera'nın kamusal bankası Bayern LB ve bu bankanın eski ortağı Hypo Alpe Adria Group (HAAG) bankası arasında yaşanan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera bankası ile ilgili iki polis ve bir gazeteci gizlice dinlenmiş

Bavyera'nın kamusal bankası Bayern LB ve bu bankanın eski ortağı Hypo Alpe Adria Group (HAAG) bankası arasında yaşanan tartışma yeni bir boyut kazandı. Bavyera Kriminal Dairesi'nin (LKA) iki polis memuru ve Bavyera Radyosu’nda çalışan Oliver B. isimli gazeteci, iki banka arasındaki tartışma ile ilgili Federal Kriminal Daire (BKA) tarafından gizlice takip edilmiş ve telefonları dinlenmiş.

Söz konusu üç kişiye bu yılın temmuz ayında savcılıktan bir mektup gönderildiği ve haklarındaki soruşturmanın durdurulduğunun bildirildiği ifade edildi. 2012 yılının eylül ayında bir muhbir, Münih Savcılığı’na iki LKA polisinin Avusturyalı HGAA bankasından bir gazeteci aracılığı ile Bayern LB davası hakkında dosya satın aldığını iddia etti.

Bunun üzerine savcılık üçlü hakkında rüşvet alma iddiası ile soruşturma açtı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda polislere ve gazeteciye gönderilen mektupta, iki polis ve gazeteci hakkındaki iddiaların kanıtlanamadığı bilgisi yer almış. Soruşturmanın yasal olup olmadığı hakkında yetkili makamların açıklama yapmaktan kaçındıkları belirtildi. CİHAN

Yorumlar