Bavyera bahar mevsimine karlı girdi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bu yıl kış mevsimi hemen hemen karsız geçerken,bahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde ise soğuk, kar ve yağmur yüzünü gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera bahar mevsimine karlı girdi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bu yıl kış mevsimi hemen hemen karsız geçerken,bahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde ise soğuk, kar ve yağmur yüzünü gösterdi. Geçen hafta yaşanan sıcaklıklar nedeniyle herkes baharın geldiğini düşünürken, hafta sonu eyaletin Hof kenti çevresinde etkili olan dolunun en az 10 trafik kazasına neden olduğu bildirildi. Eyaletin Allgaeu bölgesinin yüksek kesimlerinin ise tamamen karla kaplandığı gelen haberler arasında.

Alman Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre eyaletin Alpenvorland, Allgaeu ve Bayerischer Wald bölgelerinde hafta başı da dahil olmak üzere yollarda kar olması bekleniyor. Öte yandan sıcaklıkların da artmasıyla karlar erimeye başlayacağı için yetkililer çığ uyarısında bulunuyor. Özellikle Allgaeu bölgesinde yetkililer bin 600 metrenin üstündeki yerlerde uyarı seviyesini 5'e çıkardı. Baharla birlikte karın kendiliğinden hareketlenebileceği ifade ediliyor.

Yetkililer, çığ tehlikesinin önümüzdeki günlerde de süreceğini belirtiyor. Meteoroloji yetkilileri, çarşamba gününden itibaren Bavyera'da bol güneşli ve ılık bir havanın etkili olacağı bir bahar mevsimi başlayacağı tahmininde bulunuyor. CİHAN

Yorumlar