BAÜ Tıp Hakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi hizmete açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği yataklı servisi hizmete açıldı. 20 yatak kapasitesi bulunan serviste, genel çocukluk çağı hastalıklarının...

Google Haberlere Abone ol
BAÜ Tıp Hakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi hizmete açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği yataklı servisi hizmete açıldı. 20 yatak kapasitesi bulunan serviste, genel çocukluk çağı hastalıklarının tanı, takip ve tedavisinin yanı sıra hormon bozuklukları, büyüme ve gelişme geriliklerinin değerlendirilmesi ve takibi gibi birçok hastalığa yönelik teşhis ve tedavi hizmetleri verilecek.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Karakurt, Çocuk Cerrahisi Kliniği ile ortak kullanılan serviste 20 yatak kapasitesiyle hasta kabulünün başladığını söyledi. Poliklinik hizmetlerinin, hastanenin kuruluşuyla birlikte başladığını ifade eden Karakurt, üniversite hastanesinin yeni hizmet binasının hizmete açılmasıyla birlikte yataklı serviste hastalara otel konforunda hizmet vermeye başladıklarını bildirdi.

Çocukların, anne karnından başlayarak tıbbi kontrol ve tedavilerinin gereğince yapılmasının sağlıklı bir yaşamın temeli olduğuna dikkat çeken Karakurt, "Anabilim dalımız da bu prensipten yola çıkarak hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Kliniğimizde genel çocukluk çağı hastalıklarının tanı, takip ve tedavisinin yanı sıra hormon bozuklukları, büyüme ve gelişme geriliklerinin değerlendirilmesi ve takibi, çocukluk çağı kansızlıkları, böbrek ve idrar yolu hastalıkları, solunum yolu hastalıkları ile kabızlık gibi mide, bağırsak sistemini ilgilendiren birçok hastalığa yönelik teşhis ve tedavi hizmetleri verilmektedir." dedi.

Yeni açılan yataklı servisin geniş ve ferah bir alanda hizmet verdiği ve modern cihazlarla donatıldığının altını çizen Karakurt, servisin açılmasında sağladığı destekler nedeniyle BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a da teşekkür etti. Öğretim Görevlisi Dr. Nihal Coşkun ve Uzman Doktor Selçuk Yazıcı ile birlikte 3 hekimin hizmet verdiği serviste, günde yaklaşık 80 hastaya hizmet verilecek. Önümüzdeki dönemde, yeni doğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım ve çocuk acil servisini hizmete açılması hedefleniyor.

CİHAN

Yorumlar