Batmanlı çocuklar İzmir'de

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Batmanlı çocukları ağırladı. İzmir Urla Türk Kızılayı ile Batman Türk Kızılayı’nın Türkiye’de bir ilke imza atarak uyguladığı "Doğudan Batıya Mutlu Çocuklar Gülen Yüzler" projesi kapsamında 10 Batmanlı çocuk İzmir’e geldi.

Google Haberlere Abone ol
Batmanlı çocuklar İzmir'de

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Batmanlı çocukları ağırladı. İzmir Urla Türk Kızılayı ile Batman Türk Kızılayı’nın Türkiye’de bir ilke imza atarak uyguladığı "Doğudan Batıya Mutlu Çocuklar Gülen Yüzler" projesi kapsamında 10 Batmanlı çocuk İzmir’e geldi. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vatansever, yaptığı açıklamada Kızılay’a her türlü desteği verdiklerini belirterek, böyle bir çalışmada yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çocuklarla sohbet eden, gelecek planlarıyla ilgili yorumlarını alan Vatansever, “Ülkemizi daha ileri götürecek sizlersiniz. Eğitim hayatınızı tamamlayacak, mezun olacak ve iş hayatına atılacaksınız. İnsanlık için değerlisiniz. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Bugünleri çok iyi planlayıp geleceğe şimdiden iyi biçimde hazırlanmalısınız.” dedi. EBSO hakkında bilgi verdiği çocuklara sevdikleri mesleği yapmalarını da öğütleyerek, “Sınavda bu kadar puan aldım, puanım buna yetti demeyin. Gerçekten sevdiğiniz mesleği yapın.” şeklinde konuştu.

Urla Türk Kızılayı Şube Başkanı Nurgül Saltık ise geleceğin teminatı olarak gördükleri çocuklarla ilgili proje kapsamında, Batman Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 10 çocuk ve dört öğretmeni misafir ettiklerini belirtti. Saltık, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu en büyük bayramda Batmanlı çocukları, EBSO’nun da arasında olduğu bağışçılarımızın desteğiyle kentimizde ağırladık. 23 Nisan kutlamalarına katılacak çocuklar, 24 Nisan’da kentten ayrılacak. Bu küçük yaşlarda ülkemizi, kentimizi yakından tanımalarını, onları geleceğe hazırlamayı amaçlayan projeyi gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Toplantının ardından Nurgül Saltık, Hüseyin Vatansever’e plaket ve Urla zeytinyağı takdim etti. İzmir'e 21 Nisan’da gelen Batmanlı çocuklar, bugün 23 Nisan kutlamalarına katılarak yarın geri dönecek. CİHAN

Yorumlar