Batman'ın 2013 yılı çevre raporu açıklandı

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, ilin çevre durumunu değerlendiren raporunu basın ve kamuoyu ile paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Batman'ın 2013 yılı çevre raporu açıklandı

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, ilin çevre durumunu değerlendiren raporunu basın ve kamuoyu ile paylaştı.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, bundan böyle her sene çevre raporu hazırlayacaklarını söyledi. Çevreyi ve yaşamı olumsuz etkileyen her türlü kirlilik ve yanlış politikaları önlenmek amacıyla 2001 yılından bu yana mücadele verdiklerini belirten Kavuş, 2013 yılında çevre hakkı açısından dünyada, ülkede ve Batman'da birçok ihlal yaşandığına dikkat çekti.

Batman'da 2013 yılı içerisinde hava kalitesinin düştüğünü, mevcut yeşil alanların zarar gördüğünü, betonlaşmanın hızla sürdüğünü anlatan Kavuş, doğalgazın konut ve meskenlerde yaygın hale getirilmesi, konut ve evlerin ısınmasında kullanılan yakıtların denetimlerinin sıklaştırılması, doğru yakma tekniklerinin uygulanması için girişim ve uyarılar yaptıklarını hatırlattı.

Başkan Recep Kavuş, "Batman barajı havzası ve nehrinde 2013 yılı içerisinde ciddi manada kirlilik oluştu. Bu çerçevede uzman bir komisyonla alan çalışması yapıldı rapor hazırlanmaya başlandı. Batman'da sokak hayvanları için hala bir bakım ve barınma merkezi yok. Bunun için girişimlerde bulunuldu. Karın yoğun olduğu günlerde yaban ve sokak hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Ayrıca Atatürk Parkı'na kuş yuvaları monte edildi. Avlanma adı altında birçok hayvan bilinçsiz ve acımasız şekilde öldürülmeye devam edildi. Bunun ile ilgili uyarılar yapıldı. Anızların bilinçsiz bir şekilde yakma yolu ile imha etmek yöntemi yüzünden büyük bir çevre felaketi yaşandı. Dicle nehrini tehdit eden Ilısu Barajı'nın yapımı Danıştay 4. Dairesi tarafından ÇED gerekçesi ile durdurulmasına rağmen devam ediyor. Baz istasyonları nüfusun yoğun olduğu binalara rastgele monte edilmektedir. Baz istasyonlarının kontrolüne ilişkin ciddi anlamda bir tedbir alınmamaktadır." dedi.
CİHAN

Yorumlar