Batman'dan Suriye'ye ilaç yardımı

Suriye halkıyla dayanışma amacıyla bir TIR dolusu tıbbı malzeme yardımı Suriye’ye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Batman'dan Suriye'ye ilaç yardımı

Suriye halkıyla dayanışma amacıyla bir TIR dolusu tıbbı malzeme yardımı Suriye’ye gönderildi.

Batman Belediye Sağlık Merkezi, Batman Eczacılar Odası ve Tabipler Odası, Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Başlatılan yardım kampanyası kapsamında bir TIR dolusu tıbbı malzeme toplandı. Toplanan malzemeler, belediye binası önünde bir TIR'a yüklendi.

Malzemelerin yüklenmesinin ardından konuşan Belediye Sağlık Merkezi Müdürü Mahmut Çiftçi, yaklaşık iki yıldır Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 150 bini aşan can kayıplarının yaşandığını 700 bin sığınmacının da Türkiye’ye kaçtığını söyledi.

YOK EDİLMİŞ HASTALIKLAR NÜKS EDİYOR

Emperyal güçler Suriye’ye müdahale ederken statükocu güçlerinde kendi lehlerine bir denge yaratmaya çalıştığını ileri süren Dr. Çiftçi, "Yaşanan bu savaşların sonuçları çok acı olmaktadır. Sadece Türkiye’de 700 bin sığınmacı bulunmaktadır. Bunlar çok kötü koşullarda yaşıyorlar. Bu kasmada dünyada yok edilmiş bulaşıcı hastalıklar bu savaş ortamlarında tekrar meydana çıkmaktadır." dedi.

Rojava bölgesinin tecrit koşullarını yaşamakta olduğunu iddia eden Dr. Çiftçi, "Rojava’ya hiçbir gıda ve sağlık yardımı yapılmamaktadır. İhtiyaçları karşılanamamaktadır. Bizlerde Batman’da ilaç kampanyası organize ettik ve bu kapsamda toplanan ilaçları Rojava’ya gönderiyoruz. Ve buradan çağrı yapıyoruz, Rojava’da savaş yaşanıyor bu bir halk sağlığı sorunudur onun için insanı yardımların geçişine her ülke üzerine düşeni yapmalıdır." diye konuştu.

150 BİN İLAÇ TOPLANDI

Daha sonra konuşan Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Mehmet Demir, Suriye’de bir dram yaşanmakta olduğunu belirterek, yaşanan o drama bir nebze olsun yardımcı olmak için ilaç kampanyası başlattıklarını kaydetti. Dr. Demir, 150 bine yakın ilaç topladıklarını, toplanan ilaçları Rojava’ya göndereceklerini sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından toplanan ilaç malzemeleri Rojava halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar