Batman'da Türk Sanat Müziği konseri

Ekim ayında kurulan Batman Türk Sanat Müziği ve Müzikseverler Derneği, ilk konserini 13 Haziran Cuma akşamı Batman Kültür Merkezi’nde verecek. Kuruluşundan bu yana Batman Valiliği ve Batman İl Kültür Müdürlüğü’nün destekleriyle çok...

Google Haberlere Abone ol
Batman'da Türk Sanat Müziği konseri

Ekim ayında kurulan Batman Türk Sanat Müziği ve Müzikseverler Derneği, ilk konserini 13 Haziran Cuma akşamı Batman Kültür Merkezi’nde verecek. Kuruluşundan bu yana Batman Valiliği ve Batman İl Kültür Müdürlüğü’nün destekleriyle çok sayıda üye kaydederek Türkiye’de bilinen çeşitli müzik türlerinden örnekleri çalışan derneğin yaklaşık 7 aydır konser için hazırlandığı öğrenildi.

    Prof. Dr. Sedat Cereci’nin yönettiği Batman Türk Sanat Müziği ve Müzikseveler Derneği Korosu’nun 13 Haziran akşamı vereceği konserde, Safiye Ayla, Zeki Müren, Barış Manço, Yusuf Nalkesen, Saadettin Kaynak, Saadettin Öktenay gibi sanatçıların bestelerinin yanı sıra çok sayıda halk türküsünün de seslendirileceği belirtildi.

    Her hafta cuma akşamları çalışmaları sürdüren derneğin ilk konserinde 9 saz eşliğinde 18 koristin şarkı ve türkülerden oluşan bir repertuar seslendireceği açıklandı. Zuhal Rende’nin Yönetim Kururlu Başkanlığı'nı yaptığı dernekte, öğretmenlerden iş adamlarına, öğrencilerden öğretim üyelerine, devlet memurlarından sağlık çalışanlarına kadar çeşitli mesleklerden ve yaşlardan üyelerin bulunduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar