Batman’da TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Batman Valisi Yılmaz Arslan, TÜBİTAK’ın destekleri ile Hürriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışını yaptı.Fuarın açılışına; Vali Arslan’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,...

Google Haberlere Abone ol
Batman’da TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Batman Valisi Yılmaz Arslan, TÜBİTAK’ın destekleri ile Hürriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışını yaptı.

Fuarın açılışına; Vali Arslan’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Atilla, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Fuarın açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Vali Arslan, 7. ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yapılan eserlerin sergilendiği; “Görsel Sanatlar” ve “Teknoloji Tasarım“ sergilerini gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Atık malzemeden yapılan eserlerin, ebru sanatının ve resim gibi birçok çalışmanın sergilendiği görsel sanatlar sergisini gezen Vali Arslan’a, öğretmen ve öğrenciler yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıl içinde öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 600 görsel sanat eserinin yanı sıra 26 adet de teknoloji tasarım projeleri hazırlayan öğrenciler; stantları gezen Vali Arslan’a proje fikrini ve projelerin işlevine ilişkin bilgi verdi.

BATMAN’A BİRİNCİLİK KAZANDIRDILAR

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yapılan ‘Bu Benim Eserim’ konulu bilim yarışmasında ‘Su Olsun Bitkiler Hayat Olsun’ isimli proje Türkiye Finali’nde 42 bin proje arasından Batman’a birincilik ödülü kazandırdı. Vali Arslan projeyi hazırlayan Veysi Aksu ile Faruk Yakut isimli öğrenciler ile danışmanları Şakir Dilek’i stant başında tebrik etti.

Vali Arslan özelikle teknoloji tasarım sergisinde sergilenen 26 adet proje standını tek tek gezerek, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. “Anız Yangınları”, “Su Olsun Hayat Bulsun”, “Güneşli Gelecek” ve “Meyve Sebze Atıklarının Toprağa Geri Kazandırılması” gibi projeleri hazırlayan öğrenciler bu projelerle bölgesel ve ulusal anlamda düzenlenen yarışmalarda Batman'ı başarıyla temsil etti. CİHAN

Yorumlar