Batman’da 'Sokak senin kent senin' adıyla temizlik kampanyası başlatıldı

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Batman Belediyesi ortaklığıyla “Sokak senin kent senin” adıyla temizlik kampanyası başlatıldı. Kentin iki farklı noktasından başlayan kampanyaya Batman Belediye eş başkanları Sabri Özdemir, Gülistan...

Google Haberlere Abone ol
Batman’da 'Sokak senin kent senin' adıyla temizlik kampanyası başlatıldı

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Batman Belediyesi ortaklığıyla “Sokak senin kent senin” adıyla temizlik kampanyası başlatıldı. Kentin iki farklı noktasından başlayan kampanyaya Batman Belediye eş başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, belediye çalışanları, Kent konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, öğrenciler ve bir grup vatandaş katıldı.

Batman Cumhuriyet Meydanı ve Batman Park önünde toplanan gönüllüler, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile birlikte cadde ve kaldırımda çöp toplayarak Atatürk Parkına kadar yürüdü. Topladıkları çöpleri Atatürk Parkında görevlilere teslim eden gönüllüler, burada yaptıkları basın açıklaması ile kampanyanın amacını anlattılar.

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi ise her yıl düzenledikleri temizlik kampanyasına yeni bir boyut kazandırdıklarını belirterek, “Sokak senin kent senin” sloganı ile başlattıkları kampanya ile kentteki çöpleşme ve kirletmeye dur demeyi amaçladıklarını söyledi.

TEMİZLİK ZİHİNDE BAŞLAR

Batman Kent Konseyinin başlatmış olduğu temiz kent projesine destek veren Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, bu kampanyayı aylarca devam edecek "Batmanımızı temiz tutalım" kampanyası ile devam ettireceklerini söyledi. Her gün ayrı mahallelerde temizlik kampanyası sürdüreceklerini belirten Özdemir, temizlik bilincinin ilk önce zihinlerde yeşermesi gerektiği düşüncesinde olduklarını söyledi. "Temizlik zihinde başlar" şiarıyla Batman'da bir kampanya başlatacaklarını belirten Özdemir, "Bütün esnaflarımızı dolaşıp bu konuyu konuşacağız. Yeni bir temizlik sistemiyle karşılarına çıkacağız. Biz Batman Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız." dedi.

KİRLİ KENT ALGISINI KALDIRACAĞIZ

Batman üzerindeki kirli kent algısını kaldırmak için temizlik konusunda yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirten Özdemir, "Batman üzerinde ki kirli kent algısını bir ay içerisinde kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Bu bizim elimizde yeter ki biz kentimizi kirletmeyelim. Çöpleri yerlere atmayalım bir birimizi uyarabilelim. Biz bir birimizi uyarabilirsek bu kentte temiz olacak. Kentimizi biz temiz tutmazsak uzaylılar gelip kentimizi temizlemez. Biz kirletirsek kirli kalacak." diye konuştu.

Batman Belediyesi olarak bu kentte temizlik sorununun olduğunu halkın tartışmalarından bildiklerini belirten Eşbaşkan Gülistan Akel ise, "Bu tartışmalara çözüm getirme amaçlı gençlerle halkımızla birlikte ortak kampanyaları hedefliyoruz. Biz Batman belediyesi olarak kenti temizlemek zorundayız. Bu bizim sorumluluğumuz da ama Batman'ın kirletme sorunu var. Yeni sistemimizle bu kenti nasıl daha iyi temizleriz üzerinden çalışmalar planlayacağız ama halkımızla nasıl kirletmeyebiliriz bunun üzerinden de çalışmalar yürüteceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar