Batman'da okul yöneticileri toplantısı yapıldı

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul yöneticileri toplantısı düzenledi. Yeni Kültür Merkezi'ndeki üç oturumluk toplantıya Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, müdür...

Google Haberlere Abone ol
Batman'da okul yöneticileri toplantısı yapıldı

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul yöneticileri toplantısı düzenledi. Yeni Kültür Merkezi'ndeki üç oturumluk toplantıya Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, müdür yardımcıları, şube müdürleri, merkezdeki okul ve diğer kurum müdürleri, müdür başyardımcıları ve her okuldan birer müdür yardımcısı katıldı.

Toplantının ilk oturumunda açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Çelik, "Yöneticiler, bir toplumun önde giden akıncıları gibidirler. Akıncılar hangi tarafa yönelirse ordunuz o tarafa yönelir. Yöneticiler hangi yolu belirlerse toplum da o yolda ilerler. Bu yüzdendir ki yöneticilerimiz, bir anlamda toplumun mühendisleridir. Hepimizin gönlünde ve aklında, çocuklarımızın aydınlık yarınlarının hayalleri olmalıdır." dedi. Eğitim camiasında bulunmayı ayrıcalık haline getirmek için birlikte omuz omuza çalışmak gerektiğini belirten Çelik, "Bize emanet edilen 170 bin çocuğumuzu huzur ve güven içinde, en güncel ve doğru bilgilerle hayata ve mesleklerine hazırlayacağız. Hep birlikte onları yürekleri diri, barış ve huzur içerisinde, özveriyle çalışan bireyler haline getireceğiz. Allah, yâr ve yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu.

Toplantı, Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu'nun, “Etkili Liderlik” konulu sunumuyla devam etti. Ardından Vali Yardımcısı Coşkun programa katılarak, Okçu’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi ve kısa bir konuşma yaptı. Coşkun, konuşmasında şunları kaydetti: "İdeal liderlikte idareci, idareciliği sırasında karşılaştığı olayları kişiselleştirmemeli. Okullarımızda biraz daha bu hassasiyeti gözetelim. Şahsi bakış açımızla resmî bakış açımızı ayırmamız lazım. Özellikle okulların tatil edilmesinden sonra böyle bir programın faydalı olduğuna inanıyorum. İnşallah sizlere de büyük katkıları olmuştur. Konuşulan konular belki bildiğimiz konulardı ama pekiştirmiş olduk."

Kısa bir aradan sonra, “Resmî Yazışmalar” konusunda sunum yapıldı. Okul yöneticileri toplantısı, öğleden sonra Milli Eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin konuşmaları, okul yöneticileriyle soru cevap bölümüyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar