Batman’da ilaç ve reçete yolsuzluğu: 19 gözaltı

Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerince doktorlar adına sahte reçete oluşturarak ilaç ve reçete yolsuzluğu yaptıkları iddia kişilere karşı operasyon yapıldı. Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan 19 kişi ifadeleri alındıktan sonra adli...

Google Haberlere Abone ol
Batman’da ilaç ve reçete yolsuzluğu: 19 gözaltı

Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerince doktorlar adına sahte reçete oluşturarak ilaç ve reçete yolsuzluğu yaptıkları iddia kişilere karşı operasyon yapıldı. Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan 19 kişi ifadeleri alındıktan sonra adli mercilere sevk edildi.

    Batman’da bazı kişilerin doktorlar adına sahte reçete oluşturarak 'İlaç ve Reçete Yolsuzluğu' yaptıkları ve kamuyu zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri duyumları alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri operasyon başlattı.

    Olaylarla ilgili 23 ayrı soruşturma dosyası üzerinden 33 adet sahte reçete düzenlendiğini tespit eden emniyet görevlileri olay ile ilgili 19 şüpheliyi gözaltına aldı. İfadesi alınan şahıslar adli mercilere sevk edildi.

    KURUMLARA FATURA EDİLMİŞ

    Doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, şahısların bilgisi olmaksızın adlarına usulsüz reçete yazan şahısların, yazılan e-reçeteleri çoğunlukla eczaneler aracılığıyla ilgili kuruma fatura ettikleri iddia edildi. CİHAN

Yorumlar