Batman'da ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması büyük ilgi gördü

Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ve Batman Eğitimciler Derneği'nin (BEDER) organize ettiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması sınavları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Batman'da ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması büyük ilgi gördü

Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ve Batman Eğitimciler Derneği'nin (BEDER) organize ettiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması sınavları yapıldı. İl ve ilçe merkezindeki bazı eğitim kurumlarında, ortaokul, lise öğrencileri ile yetişkinlerin katıldığı yarışmaya 8 bin kişi kutlu bir sınav heyecanı yaşadı.

Hz. Muhammed’in (sav) hayatının kaleme alındığı 3 farklı kitaptan, ilk-orta, lise ve yetişkinler için düzenlenen yarışma sonucunda dereceye girenlere umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve sürpriz hediyeler verileceği belirtildi.
Sınav, ortaokul kategorisi için Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise kategorisinde Reşit Haylamaz’ın 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz', yetişkin kategorisi için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Sonsuz Nur” kitabından yapıldı.

Dernek Başkanı Cuma Yürden, yaptığı açıklamada, “Batman’da 14 bin kişinin bu yarışmaya müracaat ettiğini küçüğünden büyüğüne hemen hemen her ailede Efendimiz'in (sav) hayatının okunduğunu ve onun o güzel yaşantısını, örnek hayatını insanlara yeniden okutabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yürden,Efendimiz'in hayatını okuyan insanlar, okuduklarını kendi hayatlarına tatbik ederlerse onun sünnetini yaşarlarsa hem bu dünyada hem de ahirette kazananlardan olacaklardır. Bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Batman’da bu kadar ilginin olması bizi sevindirdi. İlgi gösteren ve sınavlara giren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yarışmada dereceye girenlere hediyeleri cuma günü yapılacak olan Kutlu Doğum ödül töreni programı ile takdim edilecek.
CİHAN

Yorumlar