Batman'da bölgenin ilk ağır iş makineleri yedek parça imalatı

Dicle Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Mali Destek Programlarından KOBİ’lere yönelik Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Batman'dan Balaban Makine Şirketi'nin 'CNC Torna Freze Projesi' ile 'İş Makineleri için Yedek Parça İmalat.

Google Haberlere Abone ol
Batman'da bölgenin ilk ağır iş makineleri yedek parça imalatı

Dicle Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Mali Destek Programlarından KOBİ’lere yönelik Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Batman'dan Balaban Makine Şirketi'nin 'CNC Torna Freze Projesi' ile 'İş Makineleri için Yedek Parça İmalatı' adlı projeleri başarılı bulunarak kabul edildi. Toplam maliyeti 694 bin TL olan proje, Ajans'tan yüzde 50 oranında 347 bin TL hibe desteği aldı.

Projenin amacı Ajans'ın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi'nde (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) iş makineleri bakım ve onarımı konusunda öncü olan firmanın dışarıdan hazır olarak tedarik ettiği yedek parçaları kendi bünyesinde üreterek otomasyon sistemine geçmek olarak ifade ediliyor. Bu sayede katma değeri yüksek yeni ürünler meydana getirilmesi, verimliliğin artırılması, hızlı, daha düşük maliyetli, kaliteli ürünlere ek olarak bölgenin ulusal düzeyde rekabet edebilirliği ile birlikte istihdama katkı sağlanması amaçlanıyor.

Balaban Makine, 15 yıllık yetkili bayilik ve 6 markada yetkili bölge servis hizmeti ile Batman'da 10 bin m2 alan üzerine kurulu 1080 m2 modern hizmet binasında faaliyet gösteriyor. Buna ek olarak inşa ettiği 2 bin m2 kapalı alanda ağır iş makineleri için istenilen şekil ve ölçülerde yedek parça imalatı yapmayı hedefliyor.

Projenin uygulanması ile birlikte alınan CNC makineleri sayesinde ağır iş makinelerine yedek parça üretimine başlandı. Böylece sağlanan otomasyon sistemi ve enerji tasarrufu; üretimde hızlanma ve düşük maliyetin yakalanması, hammadde, enerji ve işçilik kayıplarının azaltılması, verimliliğin artırılması, yeni istihdam ve otomasyon sistemi ile katma değer meydana getirecek yeni ürünler üretilmeye başlandı.

Proje ile birlikte 25 kişi istihdam edildi. Firmanın müşteri sayısı ve yıllık cirosu yaklaşık yüzde 100 arttı. Ücretlendirme ve performans değerlendirme modeli uygulanmaya başlanacak. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kurulacak ve TSE belgesi, CE belgesi ve SGS belgeleri alınarak üretimde kalite sertifikalandırılacak. Fuara katılım sonucu ham madde tedarikçileri, yurtiçi ve yurt dışında faaliyet gösteren müşteri olma potansiyeli taşıyan yaklaşık 30 firma ile iletişim kurulacak. Firmanın tanıtım faaliyetlerinin artırılması sayesinde ise rekabetçi koşullara ayak uydurularak satış ağı artırılacak. Uluslararası ticarete başlamak amacıyla dış ticaret birimi kurulacak ve ihracat danışmanlık hizmeti alınması sonucunda ihracata başlanacak. CİHAN

Yorumlar