Batman ve Şırnak'ta Nevruz Kutlamalarında Ortalık Karıştı, Yaralılar Var

Batman ve Şırnak'ta HDP ve DBP tarafından düzenlenen Nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı. Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Batman ve Şırnak'ta Nevruz Kutlamalarında Ortalık Karıştı, Yaralılar Var

Batman ve Şırnak'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) vasıtası ile düzenlenen Nevruz etkinliklerinde vakalar çıktı.

HALAY VE PİKNİKLE BAŞLADI

Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Selma Irmak'ın da bulunduğu kutlamalara yöresel giysileriyle gelen vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti. Bazı aileler de tıpkı vakitte piknik yaptı.

40-50 KİŞİLİK PROVOKATÖR GRUP POLİSE SALDIRDI

Bu sırada kutlamaları provoke etmek isteyen, terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama taşıyan 40-50 benlik küme arama noktasındaki polise taşlı saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi.

4 POLİS VE 1 ÇOCUK YARALANDI

Atılan taşlar sebebi ile 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BATMAN'DA POLİS ARACI YAKILDI

Batman'da ise Pazaryeri Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar esnasında yüzleri maskeli bir küme lastik yakıp, Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Grup, polis araçlarının yanı dizi yoldan geçen bir ambulans ile hapishane aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar sebebi ile kırılırken, sürücü zor anlar yaşadı.

Göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği bir polis vasıtası kısa vakitte kullanılamaz duruma geldi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar