Batman Valisi Arslan: SEÜ eğitime farklı bir soluk getirecek

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Murtaza İsaoğlu ve Öğretim Görevlisi Adil Arda Yükselen ile birlikte Batman Valisi Yılmaz Arslan’ı makamında ziyaret etti.Rektör Doğan,...

Google Haberlere Abone ol
Batman Valisi Arslan: SEÜ eğitime farklı bir soluk getirecek

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Murtaza İsaoğlu ve Öğretim Görevlisi Adil Arda Yükselen ile birlikte Batman Valisi Yılmaz Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Doğan, Vali Yılmaz’a SEÜ ile ilgili bilgi verdi. SEÜ’nun 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 5 bölüme öğrenci alınacağını söyleyen Doğan, kaliteli bir yüksek öğrenim vermeyi hedeflediklerini belirtti. Topluma yenilikçi, donanımlı ve erdemli bireyler kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Prof. Dr. Doğan şöyle devam etti: “Öğrencilerimize iyi bir İngilizce eğitimi vereceğiz. Bunu için yurtdışından kariyerli hocalarla anlaştık. Aynı zamanda North American Üniversitesi ile protokol imzaladık. Dileyen öğrencilerimiz İngilizce dil eğitimini ABD’de alabilecekler. Üniversitemiz bölgenin Oxford’u olacak inşallah. Öncelikli komşu ülkeler olmak üzere yurtdışına açılacağız. Oralardan hem bilim insanları hem de öğrenci getirteceğiz. Böylece beyin göçünü de sağlamış olacağız.”

SEÜ heyetini sıcak bir şekilde karşılayan Batman Valisi Arslan da eğitimin toplumlar için önemine vurgu yaptı. Kalkınmış ve refah düzeyi yüksek bir toplumunun eğitimli bireylerin çabalarıyla mümkün olacağının altını çizen Arslan, bu hedeflerin gerçekleşmesinde Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin büyük katkısının olacağına inandığını belirtti. Bölgenin en önemli ihtiyacının eğitim olduğunu hatırlatan Batman Valisi Arslan, “Selahaddin Eyyubi Üniversitesi bu ihtiyacı karşılamada öncü rol üstlenecektir. Bütün çalışmalarınızı takdirle izliyorum. Üniversiteniz bölge eğitimine iyi bir bakış açısı kazandıracaktır, farklı bir soluk getirecektir. Bizler de desteklerimizi esirgemeyeceğiz.” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Rektör Doğan, Vali Arslan’a üniversiteyi simgeleyen bakır işlemeli bir tabaka sundu. Batman Valisi de Prof. Dr. Doğan’a tarihi Hasankeyf şehrini resmeden plaket verdi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ULUÇAM DA ZİYARET EDİLDİ

SEÜ Rektörü Doğan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulselam Uluçam’ı da ziyaret etti. Üniversiteler arasındaki işbirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Doğan, bu kapsamda Batman Üniversitesi ile ortak yüksek lisans ve doktora programı açmak istediklerini ifade etti.

Batman Üniversitesi Rektörü Uluçam da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin kurulmasının kendilerini memnun ettiğini anlatan Prof. Dr. Uluçam, şunları kaydetti: “Bölgenin göz bebeği olan Diyarbakır'da ikinci bir üniversitenin kurulması ve özellikle Selahaddin Eyyubi isminin tercih etmesi mutluluk verici. Ümit ediyoruz ki ismiyle bütünleşecektir. Görüyoruz ki bölgede ihtiyaç duyulan programlar açılmış. Bu da Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bölgenin ihtiyaçlarını önemsediğini ve sorunlarına çözüm getireceğini gösteriyor.”

Rektörü Doğan, Prof. Dr. Uluçam’a Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni simgeleyen bakır işlemeli bir tabaka hediye etti. Batman Üniversitesi Rektörü Uluçam da konuğuna bir plaket sundu. CİHAN

Yorumlar