Batman Üniversitesi'nde Azeri Halk Müziği konferansı

Batman Üniversitesi konferans salonunda Bakü Müzik Akademisi akademisyenlerinden Prof. Dr.

Google Haberlere Abone ol
Batman Üniversitesi'nde Azeri Halk Müziği konferansı

Batman Üniversitesi konferans salonunda Bakü Müzik Akademisi akademisyenlerinden Prof. Dr. Zemfire Gafarova tarafından ‘Azeri Halk Müziği’ konulu konferans verildi. Konferansa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Cereci, akademik ve idari personellerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Konferansına Azeri Halk Müziği’nin dünü ve bugünü hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Gafarova Batman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Gafarova, "Batman çok güzel bir şehir daha önce de Batman’ı ziyaret etmiştim ve tekrar aranızda olduğum için çok mutluyum. Toplumların kültür seviyeleri sanatın herhangi bir dalına olan ilgisiyle alakalıdır. Müzik de sanatın çok önemli bir dalıdır. Batman Üniversitesi kısa bir süre içinde Müzik Bölümüyle ülkede adından söz ettirmeyi başaracaktır. Batman Üniversitesi öğrencilerinin müziğe olan yatkınlığını fark ettim ve bundan dolayı gurur duydum."

Avrupa bestekarlarının Azeri halk motiflerinden beslendiğine de dikkat çeken Prof. Dr. Gafarova: "Avrupa sanat camiası ve bestekarları Azeri kültüründen etkilenmiştir. Bize ait olan şarkılarımızı Avrupa müziğinde görüyoruz" diyerek sözü edilen müzik eserlerini piyano eşliğinde konuklara söyledi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Gafarova, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Rohat Cebe yönetiminde Batman Üniversitesi Karma Müzik Topluluğu üyelerinden oluşan koroya eşlik ederek Azeri Halk Müziğinden şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Sedat Cereci, Prof. Dr. Zemfire Gafarova’ya ve Yrd. Doç. Dr. Rohat Cebe’ye plaket ve çiçek takdim ederek, Karma Müzik Topluluğu üyesi öğrencilerine çiçek verdi.

Prof. Dr. Gafarova ve Yrd. Doç. Dr. Cebe, Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Uluçam, yapılan ziyaretten ve düzenlenen etkinlikten mutluluk duyduğunu ifade ederek Prof. Dr. Gaforava’ya Hasankeyf desenli porselen hediye etti. CİHAN

Yorumlar