Batman Tiyatro Festivali başladı

Batman Belediyesi tarafından 21-27 Nisan tarihleri arasında "Sanat yaşamdır yaşamı özgürleştireceğiz" sloganıyla düzenlenen 5.

Google Haberlere Abone ol
Batman Tiyatro Festivali başladı

Batman Belediyesi tarafından 21-27 Nisan tarihleri arasında "Sanat yaşamdır yaşamı özgürleştireceğiz" sloganıyla düzenlenen 5. Batman Tiyatro Günleri Festivali, verilen resepsiyon ve açılış oyunuyla başladı.

Bir hafta sürecek olan 5. Batman Tiyatro Günleri Festivali, fotoğrafçı Ferhat Aslan’ın “İbrahim’in Çocukları” adlı fotoğraf sergisi, keman dinletisi, ve canlı heykel performansı ardından ise düzenlenen resepsiyon ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun Xwezgin adlı oyunu ile başladı.
Yılmaz Güney Sineması'nda düzenlenen açılış resepsiyonuna Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Cizre Belediyesi Eşbaşakanları Leyla İmret ve Kadir Konur, Batman Üniversitesi Rektörü Abdulselam Uluçam ile tiyatro sanatçıları ile sanatseverler katıldı.

Sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, 5. Batman Tiyatro Günleri Festivalini bu yıl zengin bir program çevresinde hazırladıklarını belirterek, Batman’da bu tiyatro festivalinin artık gelenekselleştiğine dikkat çekti.

Yılların kavgasının yarattığı yıkımları, tahribatları, insanlar arasında yaşanan birbirine yabancılaşma ve oluşan mesafeleri kültür, sanat çalışmaları ve sosyal politikalar ile gidermenin gerekli olduğunu belirten Eşbaşkan Akel, “Sanat her açıdan çok önemli imkanlar sunuyor. Tiyatro, müzik, sinema, edebiyat bir bütün olarak sanatsal üretimlerimizi, sanatımızı kurumsallaştırmak durumundayız. Batman Belediyesi olarak bütün çalışmalarımızda öncelikli olarak üzerinde durduğumuz mesele budur. Yine bu yılki festival programımıza köyleri de dahil ettik. Biz bu heyecanı bütün halkımızla paylaşmak istiyoruz. Köylerde da halkımızla buluşacağız. Onların belki tiyatro sahneleri yok. Ama biz toprağın üstünde de, taşların üstünde de bu halkla paylaşmaya devam edeceğiz. Yedi gün boyunca hep beraber bu heyecanı yaşayacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra sahne alan Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu “Xwezgin” adlı oyununu sahneledi.
CİHAN

Yorumlar