Batman-Siirt SMMM Bölge Odası mesleki sorunlara dikkat çekti

Batman-Siirt SMMM Bölge Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Kurt, Muhasebe Haftası'nı mesleki sorunların gölgesinde kutladıklarını belirterek, meslek mensupları olarak sürekli ertelenen ve büyüyen sorunların artık çözülmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Batman-Siirt SMMM Bölge Odası mesleki sorunlara dikkat çekti

Batman-Siirt SMMM Bölge Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Kurt, Muhasebe Haftası'nı mesleki sorunların gölgesinde kutladıklarını belirterek, meslek mensupları olarak sürekli ertelenen ve büyüyen sorunların artık çözülmesini istedi.

Batman-Siirt SMMM Bölge Odası, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında mesleki sorunlara dikkat çekti. Açıklamaya, Batman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Kurt ve muhasebeciler katıldı. Basın açıklamasını okuyan Batman-Siirt SMMM Bölge Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Kurt, mesleki sorunlar nedeniyle meslek mensuplarının sabırlarının sonuna geldiğini söyledi. TÜRMOB çatısı altında örgütlenen ülke genelindeki 77 serbest muhasebeci, mali müşavirler odası ile 8 yeminli mali müşavir odasına kayıtlı 93 bin meslek mensubu 16 bin stajyer, 150 bin büro çalışanı ile sayısı 259 bine ulaşan muhasebe camiasının, Muhasebe Haftası'nı mesleki sorunların gölgesinde kutladığına vurgu yapan Kurt, meslek mensupları olarak sürekli ertelenen ve büyüyen sorunların artık çözülmesini istedi.

Servet Kurt, "Meslek yasamız, günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmelidir. Hükümetin, haklı taleplerimize cevap vermesini istiyoruz. TBMM'nin, beklentimiz olan yasal düzenlemeleri yapmasını, mesleğimizle ilgili düzenlemelerde görüş ve önerilerimizi değerlendirmesini istiyoruz. Artık sabrın sonuna geldik. Bu iyi niyetli sesimize kulak verilmelidir. Sorunların çözümü için işbirliği içinde çalışılmalıdır." diye konuştu.

Mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesinin en büyük beklentileri olduğuna vurgu yapan Kurt, sorunların çözümü konusunda yol haritası sundu.

"SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOL HARİTAMIZ"

Sorunları diyalogla çözmeden yana olduklarını söyleyen Kurt, konuşmasında şunları dile getirdi: "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog olacaktır. Diyalogla sorunların çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz, ancak bu sürecin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Hükümetin, haklı taleplerimize cevap vermesini istiyoruz. TBMM’nin, beklentimiz olan yasal düzenlemeleri yapmasını, mesleğimizle ilgili düzenlemelerde görüş ve önerilerimizi değerlendirmesini istiyoruz. Artık sabrın sonuna geldik. Bu iyi niyetli sesimize kulak verilmelidir. Sorunların çözümü için işbirliği içinde çalışılmalıdır. Aynı zamanda, sivil toplum kuruluşu da olan meslek örgütümüz, üyelerimizden aldığı güçle, demokratik tepkimizi, taleplerimiz kabul görene kadar yaşamın her alanında gösterecektir."



CİHAN

Yorumlar