Batman Oryantiring Takımı Türkiye şampiyonasından madalya ile döndü

Gençlik ve Spor Kulübü kapsamında oluşturulan Oryantiring Takımı Batman İl karması, Türkiye Şampiyonası’ndan madalya ile dönerek önemli bir başarıya imza attı.Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun organize ettiği 5. Kademe Oryantiring Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Batman Oryantiring Takımı Türkiye şampiyonasından madalya ile döndü

Gençlik ve Spor Kulübü kapsamında oluşturulan Oryantiring Takımı Batman İl karması, Türkiye Şampiyonası’ndan madalya ile dönerek önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun organize ettiği 5. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası Kahramanmaraş’ta yapıldı. Şampiyonaya 50 şehirden yaklaşık bin 200 sporcu katıldı. Yarışmada sporcular harita ve pusulayla hedefleri bulmaya çalıştı.

Kapıçam Mesire alanında cumartesi ve pazar günü devam eden yarışmalara 16 sporcu ile katılan Batman Oryantiring Takımı, madalya ile döndü. İki gün süren yarışmalar sonunda Hakkı Durmaz, kategorisinde 3. lük elde ederek Batman'ı başarıyla temsil etti.

ORYANTİRİNG

Oryantiring (orienteering) harita ve pusula yardımıyla belirlenen kontrol noktalarını( hedefleri) en kısa zamanda sırasıyla bulmaya dayalı bir doğa sporudur. Kısacası yön bulma sporu da denilebilir. Doğada satranç oynama olarak da adlandırılır. Haritada önceden belirlenen hedefler sırasıyla en kısa zamanda bulunur. Bedensel ve zihinsel çalışmanın bir arada olduğu Oryantiring zamanın nasıl geçtiğinin anlaşılmadığı bir spordur. CİHAN

Yorumlar