Batman merkez ilçe öğrenci meclisi divan seçimi yapıldı

'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Batman merkez ilçe öğrenci divan seçimi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Batman merkez ilçe öğrenci meclisi divan seçimi yapıldı

'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Batman merkez ilçe öğrenci divan seçimi yapıldı.

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Batman merkez öğrenci meclisi divan seçimi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Merkez İlçe Öğrenci Meclisi divan seçimine il merkezi ve bağlı köy okullarının öğrenci temsilcileri katıldı. 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Batman merkez öğrenci meclisi divan seçimi sonrasında Mizgin Aravin, Mahsum Özdemir, M.Munir Ersoy, Tahir Zaman ve Özgür Tokdemir adlı öğrencilerden çok oyu alarak Batman merkez öğrenci meclisi divan üyeliğine seçildi.

    Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri divan seçimiyle ilgili Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa yaptığı açıklamada "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında okul temsilcisi öğrencilerimizin öğrenci meclis divan seçimi yapıldı. Demokrasi kültürünün yeni nesiller arasında oturması açısından önemli bir proje ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

    Proje kapsamında merkez ilçe ve Batman’a bağlı 5 ilçe meclisi divan üyeleri il divan üyeliğine seçilmek için il öğrenci seçimine katılacak. İl meclisine seçilecek öğrenciler Batman'ı 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik ve çocuk Bayramı'nda TBMM çocuk meclisinde Batman'ı temsil edecek. CİHAN

Yorumlar