Batman'da turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu açılıyor

Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BATİOYO), 2014-2015 Akademik yılında Hasankeyf Kampüsü'nde ilk öğrencilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Batman'da turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu açılıyor
Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BATİOYO), 2014-2015 Akademik yılında Hasankeyf Kampüsü'nde ilk öğrencilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 40 öğrencinin alınacağı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi verileceği öğrenildi.

Eğitim süresince öğrenciler İngilizcenin yanında Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, İspanyolca, Çince dillerinden 2 tanesini seçmeli olarak öğrenme imkanına sahip olacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu tercih edecek öğrencilerinin yurt dışı eğitim ve staj olanaklarına da sahip olacaklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Uluçam, “Öğrencilerimiz yurtdışında İngiltere ve İtalya gibi ülkeler başta olmak üzere Erasmus eğitim ve staj anlaşmaları kapsamında yurtdışında eğitim ve staj yapma olanaklarına sahip olacaklardır. Turizm alanında uzman, deneyimli, bilimsel kalitesi yüksek bir ekip tarafından eğitim verilecektir. Eğitim kadromuzun çoğunluğu öğretim üyelerinden (profesör, doçent, yrd. doçent) oluşmakta olup eğitim kalitesi öğrencilerimizi sektöre hazırlamanın garantisi olacaktır.

Otel ve acenta otomasyon programları dersleri kapsamında, başarılı oldukları derslerden program sertifikası da alma imkanına sahip olacaklardır. Böylelikle öğrencilerimiz okuldan mezun olduklarında diplomanın yanında sektörde kabul gören ve tercih edilen sertifikalar edinmiş olacaklardır. Yıl sonunda Hasankeyf’teki kampüsünde 91 yataklı bir uygulama oteline sahip olacaktır. Otelimiz, restoranları, aktivite alanları ve faaliyetleriyle öğrencilerimize uygulamalı bir eğitim ve uzmanlaşma olanağı sağlayacaktır." dedi.


 

Yorumlar