Batman'da demokrasi nöbeti devam ediyor

Batman'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Batman'da demokrasi nöbeti devam ediyor
Batman'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Turgut Özal Bulvarı'nda nöbet tutan vatandaşlara hitap eden eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle birleşip vatanı kurtarma nöbetine durduğunu söyledi.

Anadolu'nun hiçbir güç tarafından işgal edilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, "Çünkü Anadolu manyetik bir alandır, bütün dünyanın gözü buradadır. Mekke'den sonra ikinci başkent Türkiye'dir. Mekke, Hazreti Adem ve Hazreti Havva anamızın buluştuğu yerdir. İkinci şehir ise Cizre'dir. Nuh Peygamber'in gemisi oraya geldi, sular çekildi, insanlık ikinci kez oradan dünyaya yayıldı. Onun için bütün oyunlar Cizre'dedir." diye konuştu.

"Türkiye'de neden darbeler var, bütün dünya ve ülkeler neden uğraşıyor çünkü bin yıldır barışın köprüsü burasıdır." diyen Yılmaz, Selahaddin Eyyubi ile Fatih Sultan Mehmed'in torunlarının bugün el ele vererek ülkeyi koruduğunu dile getirdi.

Irkçılık yapanlara tepki gösteren Yılmaz, Allah'ın kıyamete kadar kavmiyetçiliği lanetlediğini belirtti.
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt'te şiir okuduğu için cezaevine yollandığını, yıllar sonra bu ilden milletvekili seçilerek TBMM'ye gönderildiğini hatırlattı.

Darbecilerin 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta, Gezi olaylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı indirmeye çalıştığını ancak başaramadığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi 40 yıldır hazırlık yapanlar sahneye çıktı, bu Feto'yu Mehdi yerine koydular. Onlar, Allah'ın da bir hesabının olduğunu unuttular. Allah onların oyunlarını bozdu. Bunun soyadı da bundan sonra İsrail'de Netanyahu, Türkiye'de Fetenyahu'dur, onun adı Fetullah değil artık Lanetullah'tır, Adüvüllah'tır. Bunu ben demiyorum, Kur'an diyor. Kur'an-ı Kerim, 'Kim insanları silahla sokağa döküyorsa muhaliftir' diyor. Allah, terörün her çeşidini kaldırmayı emrediyor. Amerika'daki şahsın cezası idamdır çünkü insanları öldürmek, tankların altına sürmek için talimat vermiştir. Eğer başarsalardı Feto, bir ay sonra Türkiye'ye gelecek ve biat okuyacak, etmeyenler bir bir öldürülecekti. 12 Eylül'de 'Bizim çocuklar kazandı' diyen Avrupa, 16 Temmuz sabahı 'Bizim çocuklar kaybetti' demek zorunda kaldı."

Yorumlar