Batman Çayı kenarındaki sazlıkların ateşe verilmesine tepki

Batman Çayı kenarında bulunan ve içinde dünyada ender rastlanan kuş türlerinin de barındığı sazlıklar ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol
Batman Çayı kenarındaki sazlıkların ateşe verilmesine tepki

Batman Çayı kenarında bulunan ve içinde dünyada ender rastlanan kuş türlerinin de barındığı sazlıklar ateşe verildi. Doğa ve hayvan severler ile çevreciler, sazlıkların genelde tarımsal amaçlı kullanılmak için ateşe verildiğini ileri sürerek, olaya tepki gösterdi.

Ateşe verilen sazlıklara kendi imkanlarıyla müdahale edip söndürmeye çalışan çevreciler, olayı, Çevre Orman Müdürlüğü ve itfaiyeye bildirerek önlem alınmasını istedi. Özellikle yaz aylarında anız yakma sonucu Batman ve çevresinde birçok canlı türünün yok olduğu ve yuvalarını kaybettiğine dikkat çeken çevreciler, koruma altındaki birçok kuş türünün de içinde bulunduğu sazlıkların yakılmasının kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.

Batman Çayı kıyısındaki sazlıkların, dünyada nesli tükenmek üzere olan su samuru ve dünyada sadece bu bölgede bulunan kız kuşu ile onlarca değişik kuş ve börtü böceğe ev sahipliği yaptığını söyleyen Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, buradaki ekosistem ile doğal yapının korunmasını istedi.

Öte yandan, sulak alanlarda bulunan sazlıkların ateşe verilmesinin suç olduğunu belirten Batman Çevre Orman Müdürlüğü yetkililerinin, büyük bir sazlık alanı yok eden yangın ile ilgili araştırma başlattığı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar