Batıkent-Sincan metrosu 18 Şubat’a kadar ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yeni hizmete giren Batıkent-Sincan Metro hattında bir hafta süreyle ücretsiz olarak hizmet verilmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Batıkent-Sincan metrosu 18 Şubat’a kadar ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yeni hizmete giren Batıkent-Sincan Metro hattında bir hafta süreyle ücretsiz olarak hizmet verilmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantısında gündemdeki konular görüşüldü. Belediye hizmetinin tanıtımının yapılması, vatandaşların metro hattını tanıyarak toplu taşıma kullanımındaki konfor ve kolaylığı görmeleri, Sincan-Kızılay ve diğer il merkezleri arasında trafik yoğunluğu, yakıt tüketimi vs. yönlerden faydalarının anlaşılması ve ulaşım alışkanlığının sağlanması amacıyla; Batıkent-Sincan OSB İstasyonu metro hattının 12 Şubat Çarşamba günü saat 07.00’den, 18 Şubat Salı günü saat 24.00’e kadar bir hafta süre ile ücretsiz olarak hizmet vermesine ilişkin kararın alınması için sunulan başkanlık yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS'TE METRO MEMNUNİYETİ

Meclis’teki siyasi parti grupları da metro sisteminin devreye girmesini olumlu karşıladı. CHP Grubu adına söz alan Yaşar Çatak, hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu ve “Metro sisteminin devreye girmesini olumlu karşılıyoruz.” dedi.

MHP adına söz isteyen Hamit Yavuz ise Ankaralıların hizmetine sunulan Batıkent-Sincan metrosunun hizmete girmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Metronun devreye girmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Yavuz, “Temennimiz, diğer metro hatlarımızın da çoğaltılarak Ankara’nın hizmetine sunulmasıdır.” diye konuştu.

ÖLMEZ: ETKİNLİKLER GELENEKSELLEŞTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, daha sona 2014 yılı Ramazan ayı etkinlikleri, 7. Büyük Ankara Festivali ile ilgili başkanlık yazılarını görüştü.
CHP adına söz isteyen Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, Ramazan etkinlikleri ile ilgili yeterli zaman bulunduğunu, belediye yönetiminde olası bir değişiklikten sonra göreve gelecek kişilerin bu programların içeriğini değiştirme gibi durumların ortaya çıkabileceğini kaydederek, bu tür kararların seçim sonrasına ötelenmesini istedi.

Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise bu etkinliklerin artık gelenekselleştiğine vurgu yaptı. Bu tür etkinliklerin Ankara’nın karakteri haline geldiğini ifade eden Başkan Vekili Ölmez, "Ankara Festivali’ni, hangi siyasi irade gelirse gelsin kaldırmayacağını, Ramazan etkinliklerini değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca, gelecek belediye meclisi irade beyan edecek, eğer uygun görmüyorsa da iptal, bir Meclis kararına bakar." diye görüş ortaya koydu.

Görüşmelerin ardından Başkan Vekili Ölmez ise bu etkinliklerin her yıl yapıldığını, başkanlık yazısının da geçen yılki karara atıf yapılarak geldiğini kaydetti ve maddeleri oylamaya sundu. Başkanlık yazıları daha sonra oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ YİNE HAZİRAN AYINDA

Başkanlık yazısında, Büyük Ankara Festivali’nin 2014 yılı Haziran ayında yapılmasının planlandığı, festivalin başarılı geçmesi için yetkili birimlerce festivalin tanıtım faaliyetlerine başlanması, ilçe belediyelerine festivale katılmaları için davet yapılması, gerektiğinde sivil toplum örgütlerine, Ankara esnaf odalarına kayıtlı esnafa, Ankara Ticaret Odası ile esnaf odalarına kayıtlı üyelere yer tahsisi yapılması öngörülüyor.
Kentlilik bilincinin sağlanması amacıyla festival alanına EGO otobüslerinin ilin değişik noktalarından festival boyunca festival alanına yolcu taşıması yapmaları, belediye birimlerince Ankara’yı tanıtan tişörtlerin, patlamış mısır, pamuk şeker, yiyecek, içecek, gençlere ve çocuklara oyuncak, top, bebek ve benzeri malzemelerin ücretsiz olarak dağıtılması, festivalde değişik etkinliklere yer verilmesi, her akşam değişik sanatçılar tarafından konser verilmesi, festivalin duyurusu için yazılı, görsel diğer ilanların yapılması, bilboardlardan duyuru yapılmasının festivale katkı sağlayacağına dikkat çekiliyor.



CİHAN

Yorumlar