Baştürk: Hizmet Hareketi'nin hedefinde sadece gönüllere yerleşme var

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Yönetim Kurulu Üyesi Tercan Ali Baştürk, Hizmet Hareketi'nin nin iki temel unsur olan sorgusuz sualsiz hizmet etme ve sorgusuz sualsiz vermeyi esas alıp bu temel üzerine kurulduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Baştürk: Hizmet Hareketi'nin hedefinde sadece gönüllere yerleşme var

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Yönetim Kurulu Üyesi Tercan Ali Baştürk, Hizmet Hareketi'nin nin iki temel unsur olan sorgusuz sualsiz hizmet etme ve sorgusuz sualsiz vermeyi esas alıp bu temel üzerine kurulduğunu belirtti. Baştürk, Hizmet Hareketi'nin hedefinde devlet, iktidar, kadrolaşma, bürokrasiyi ele geçirme olmadığını, sadece gönüllere yerleşme olduğunu ifade etti.

Antalya Demokrasi ve Hukuk Platformu tarafından düzenlenen programa katılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tercan Ali Baştürk, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Hizmet Hareketi'ne yöneltilen suçlamalara cevap verdi, süreci değerlendirdi. Hizmet Hareketi'nin; iki temel unsur olan 'sorgusuz sualsiz hizmet etme' ve 'sorgusuz sualsiz vermeyi' esas alıp, bu temel üzerine kurulduğunu belirten Baştürk, Hizmet Hareketi'nin hedefinde devlet, iktidar, kadrolaşma, bürokrasiyi ele geçirme olmadığını, sadece gönüllere yerleşme olduğunu ifade etti. Son zamanlarda ‘Hizmet hareketi siyasallaştı mı? sorusunun çok gündemde olduğunu hatırlatan Baştürk, “Bu bir müdafaadır. Hizmet hareketi neden siyasallaşsın? Boğazına yapışmışsın. Boğazımı sıkıyorsun. Vallahi billahi alakam yok demekten başka ne yapabilirim. Bu bir yolsuzluk operasyonudur, hizmetle alakası yoktur, çığlıklarıdır bu. Soruşturma devam etseydi, hakim-savcı işini yapsaydı, bir hafta, Türkiye bunu konuşacaktı. Biz bu işlerde yoktuk. Ama birden paralel devlet, hizmet harekatı, camia, haşhaşin, sahte peygamber, alim müsveddesi olunca, savunmada kaldığın için siyasal bir harekata karşı siyasal bir savunma yapıyorsun.” dedi. Tarihin hiçbir döneminde, tek parti döneminde dahi bir sivil toplum hareketine karşı hiçbir sivil toplum kuruluşuna böyle bir siyasal hücum olmadığının altını çizen Baştürk, hizmet savunmada olduğu için siyasal saldırıya argüman geliştirdiğini anlattı.

“ZAMANLAMA MANİDAR OLMAMASI İÇİN 48 AY OPERASYON OLMAMASI LAZIM”

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından sıkça dile getirilen ‘zamanlama manidar’ ifadelerini eleştiren Baştürk, ‘Ne zaman olsa bu zamanlama manidar olmazdı.’ diye kendi aralarında konuştuklarını ifade etti. Baştürk, “Dedik ki 3 ay önce olsun. Geziden sonra. 5 ay önce olsun. Geziden önce. Bir yıl önce olsun KCK’dan sonra. 12 ay önce olsun 7 Şubat’tan önce. Hep bir şeye denk geliyor, önce olmuyor. O zaman sonraya gidelim dedik. 6 ay sonra olsun seçimlerden sonra. 12 ay sonra olsun cumhurbaşkanı seçimlerinden önce. 14 ay sonra olsun cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra. 16 ay sonra olsun genel seçimden önce. Öyle bir sistem olmalı ki geriye ve ileri doğru 48 ay ülkede bir operasyon olmaması lazım. Bunu ne zaman yaparsan yap manidar.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar