Başsavcılık, kapatılan mahkemelerin anahtarlarını istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan eski özel yetkili ve TMK 10 kapsamındaki mahkemelerin kilitlerini değiştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcılık, kapatılan mahkemelerin anahtarlarını istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan eski özel yetkili ve TMK 10 kapsamındaki mahkemelerin kilitlerini değiştirecek. Mahkeme görevlilerinden anahtarları teslim etmeleri istendi.

Kanunla kapatılan mahkemelerin dosyalarının yeni mahkemelere ve suçun işlendiği bölgelere dağıtımı için çalışmalar başlatıldı. Birçok davanın duruşması görülümez hale geldi. Daha önceden verilen duruşma tarihleri de ertelendi. Bu durumda sanıklar ve avukatlar da mağdur oldu. Sanıklar ve avukatları dosyalarının hangi mahkemeye gittiğini bulmaya çalışıyor. Adliyelerde karmaşanın yaşandığı, dosyaların hangi mahkemelere ve savcılıklara gönderileceğinin henüz kesinleşmediği bir ortamda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı duruşma salonlarının kilitlerini değiştirmeye yönelik çalışmalara başladı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda kaldırılan 11 mahkemenin kalemine gelen savcılık görevlisi, kalem müdürlerine duruşma salonlarını kilitlerinin değiştirileceğini, yeni kilitlerin de kaldırılan mahkemelerde görevli çalışanlara verilmeyeceğini belirtti. Duruşma salonlarında dosyaların ayrımını yapan kalem görevlilerinden salonu boşaltmaları istendi. Kalem görevlileri ise dosyaların ayrımı tamamlanana kadar süre verilmesini istedi. Savcılık görevlisi bu talebin Başsavcılık'a iletileceğini belirtti.

Başsavcılık'ın duruşma salonunun kilidini neden değiştirmek istediği ise merak konusu oldu. Gerekçe belirtilmedi ancak salonlarda sadece kürsü, sanık sandalyesi ve katip bilgisayarı dışında bir kullanım malzemesi bulunmuyor.

CİHAN

Yorumlar