Başsavcılık: Cumhuriyetimiz Büyük Tehdit Altında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS soruşturmasıyla ilgili yaptığı izahatda 'Cumhuriyetimiz büyük bir tehdit altında. 83 kişinin soruları ele geçirip dağıttığı belirlendi' denildi.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcılık: Cumhuriyetimiz Büyük Tehdit Altında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, KPSS'de usulsüzlük soruşturmasına ait izahatsında, 'Bu soruşturmada, Cumhuriyetimizin kocaman bir tehdit altında olduğu, göze çarpan bir yapıya mensup insanların verilen buyruk ve telkinler ile ülke kurumlarına yerleşme ve sızma faaliyetine giriştikleri, örgütlü bir bina kurarak müşterek devinim edip, bu erek doğrultusunda halk kurumlarına yerleşmek için sınavdan evvela hile ile haksız bir biçimde elde ettikleri soruları kullandıkları, atamalarda öncelik elde ettikleri ve aileleri göz önüne alındığında milyonlarca insanın hakkının kazandıği anlamında delillere ulaşılmıştır' denildi.

'1435 ŞÜPHELİ VAR'

Başsavcılık izahatsında şu iddialara yer verildi:

'KPSS tarihinde daha evvela hiç bir devirde Eğitim Bilimleri Alanında 120 sorunun 120'sini ve 119'unu doğru cevap veren bulunmadığı halde, 2010 sınavında tam 350 insanın 120 sorunun 120'sini de doğru cevapladığı görülmüştür. Bu 350 insanın 70'inin karı-koca, 23'ünün akraba, 52 adayın ise tıpkı adreste yahut tıpkı apartman, site yahut sokakta ikamet ettiği anlaşılmıştır. 1435 şüphelinin bu yapıyla bağlantısı var.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar