Başsavcı Vekili: Okmeydanı'ndaki olayla ilgili 14 silaha el kondu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen, Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un başından vurularak öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Sözen, 14 silaha el konduğunu ve silahların inceleneceğini söyledi. Başsavcı Vekili...

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Vekili: Okmeydanı'ndaki olayla ilgili 14 silaha el kondu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen, Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un başından vurularak öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Sözen, 14 silaha el konduğunu ve silahların inceleneceğini söyledi.

Başsavcı Vekili Sözen, vurulma olayından yarım saat sonra İstanbul Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz'ın, polislere talimat vererek soruşturmayı başlattığını söyledi.

Kurt'un olay yerinden kaldırıldığı sırada yaralı olduğu için nöbetçi savcının Adli Tıp Kurumu'nda otopsiye katıldığını belirten Sözen, "01.30'da Savcı Hasan Bey Adli Tıp Kurumu Başkanı'nı arayarak otopsi yapılması için adli personelin hazır edilmesini istedi. Daha sonra da Bakırköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile birlikte saat 03.00'de otopsi incelemesine katıldı. Mermi çekirdeği müteveffadan çıkarılarak incelenmek üzere mühür altına alındı." dedi. Ayrıca olaya ilişkin polis memurlarından 14 silaha el konulduğunu belirten Savcı Sözen, müteveffadan elde edilen çekirdeğin ve bu silahların balistik inceleme ve karşılaştırmasının yapılacağını ifade etti.

Savcı Sözen, soruşturma savcısının olay yerine 27 saat sonra gitmesiyle ilgili olarak ise "Hasan Yılmaz, bu sabahtan itibaren 2 saate bir emniyetle temas haline giriyor. Ancak olay yerinde hemen güvenlik tedbiri alınamıyor. Sonunda olumlu cevap gelince gidiliyor. Maalesef gittiğinde de olaylar oluyor. Bu nedenle olay yerinde merminin geliş yönüne ilişkin yeterli inceleme yapılamadı. Başka türlü bir gecikme yok." diye konuştu.

Olay yerinin halen muhafaza altında tutulduğunu belirten savcı Sözen, müteveffadan çıkarılan ve mühür altında tutulan merminin geliş istikametinin belirlenmesi için olay yerinde ikinci kez inceleme yapılabileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar