Başsavcı Vekili Karanfil: Uzun süren davalar, yargıya olan güveni sarsıyor

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, uzun süren davalar nedeni ile yargı sistemine olan güvenin sarsıldığını söyledi. Karanfil, "Bu da kişileri kendiliğinden hak arama ya da yasa dışı yollara müracaat etme gibi hukuk...

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Vekili Karanfil: Uzun süren davalar, yargıya olan güveni sarsıyor

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, uzun süren davalar nedeni ile yargı sistemine olan güvenin sarsıldığını söyledi. Karanfil, "Bu da kişileri kendiliğinden hak arama ya da yasa dışı yollara müracaat etme gibi hukuk dışı alanlara yöneltiyor." dedi.

Eskişehir Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Günümüzde Tebligat' konulu toplantıda konuşan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, Türkiye’de yargı sisteminin en önemli sorunlarından birinin tebligat sorunu olduğunu belirtti. Yapılan bütün çalışmalara rağmen bu sorunun bir türlü aşılamadığını aktaran Karanfil, kişilerin uzun süren davalardan yakındığını, ancak bu konuda hiç kimsenin sorumluluk almadığını kaydetti.

Davaların uzun sürüdüğünü vurgulayan Karanfil, "Uzun süren davalar nedeni ile, kişilerin yargı sistemine olan güveni sarsılıyor. Bu da kişileri kendiliğinden hak arama ya da yasa dışı yollara müracaat etme gibi hukuk dışı alanlara yöneltiyor." diye konuştu.

"VATANDAŞLAR 'MERNİS' ADRESLERİNİ GÜNCELLEMELİ"

"Vatandaşlar adliye kapılarında vakit geçirmek istemiyorlarsa, mutlaka MERNİS adreslerini güncellemeleri gerekmektedir." diyen Karanfil, "MERNİS adresini güncelleştirmeyenlerin tebligatları eski adreslerine yapıldığı için, bir çok hak kaybı yaşanmaktadır. On binlerce insan bu konuda mağduriyet yaşamakta, büyük paralar kaybetmekte, belki de haksız yere hapse girebilmektedirler. Bu nedenle bırakın 'postacı kapınızı çalsın.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar