Başsavcı ve vekili hakkında suç duyurusu

Bir grup avukat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcıvekili Oktay Erdoğan hakkında soruşturma yapılmasını engellemek suretiyle görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı ve vekili hakkında suç duyurusu

Bir grup avukat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcıvekili Oktay Erdoğan hakkında soruşturma yapılmasını engellemek suretiyle görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu içeren dilekçenin HSYK’ya gönderildiği belirtildi.

İkinci yolsuzluk soruşturması kapsamında dosyaya bakan eski savcı Muammer Akkaş’ın gözaltı talimatı yeni emniyet kadrosu tarafından uygulanmamıştı. Tartışmalara neden olan dosya Savcı Akkaş’tan alındı. Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Savcı Akkaş, Başsavcı ve vekilin kendisine baskı yaptıklarını, soruşturma yapılmasının engellendiğini ifade etmişti.

Bu olay nedeniyle bir grup avukatın Başsavcı Çolakkadı ve vekili Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Avukatların, Başsavcı ve vekilini soruşturma yapılmasını engelleyerek görevi kötüye kullanmakla suçladıkları kaydedildi. Çolakkadı ve Erdoğan hakkındaki dilekçenin HSYK’ya gönderildiği ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar