Başsavcı Tezcan: Basınla bilgi paylaşımı konusunda çalışmalar sürüyor

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, adliyenin gazetecilerle bilgi paylaşımı konusunda çalışmaları devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Tezcan: Basınla bilgi paylaşımı konusunda çalışmalar sürüyor

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, adliyenin gazetecilerle bilgi paylaşımı konusunda çalışmaları devam ettiğini söyledi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Başsavcı Tezcan, cemiyetin yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Gazetecilerin, adliyeden bilgi alınması konusunda yaşadıkları sorunları dile getirmesi üzerine Başsavcı Tezcan: “Bu konu biraz bizim hassasiyetimiz açısından da kaynaklanıyor olabilir. Kişiler özellikle bizimle alakalı olan yani ceza yargılamasının soruşturmanın muhatabı olan kişileri, mağdurları, sanıkları kendilerini kamuoyu önünde pek fazla teşhir edilmesinden hoşlanmıyorlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kabul ettiği en önemli hususlardan bir tanesinin lekelenmeme hakkı olduğu bahsediliyor. Kendilerini her hangi bir suçu mağduru, şüphelisi olarak görülmemesini basında yer alma yoluyla çok hoş karşılamıyorlar. Bizde doğrudan doğruya kişilerin bilgilerini basın mensuplarına verme hususunda da bu açıdan çekimser davranıyoruz. Sizin çalışmalarınızda her türlü kolaylığı sağlamaya da hazırız.” dedi.
Yaygın basının çok kolay bilgilere ulaştığını yerel basının ise bu konuda mağdur edildiği sorusuna ise Tezcan: “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu basın sözcüleri kavramının ortaya koydu ve bu konuda bir takım faaliyetlerde bulunuldu. Yurt dışına bazı savcı arkadaşlar gidiyor. Konuyla ilgili araştırma yapılıyor. Bunları o konuda yetkinleştirmeye çalışıyor. Büyük adliyeler için kısmen mesafe kat edildi ama taşra adliyelerine bu manada sıra gelmedi. Uzman, eğitimli basın sözcüleri eliyle bu bilgilendirme işleminin yapılması herkes için daha doğru olduğunu düşünüyorum.” sözleriyle yanıt verdi.

İstanbul’daki yapılan operasyon sonrasında görevden alınan savcılar ile ilgili soruları cevaplayan Tezcan: “Benim konuyla ilgili bir ilgim yok. Bende gazete, internetten takip ediyorum. Birincisi bizim görevimizle alakalı değil, ikincisi Hatay’la alakalı değil, üçüncüsü soruşturmanın içeriğini, kapsamını bilmeden bir şey söyleyemeyeceğim” dedi.
CİHAN

Yorumlar