Başsavcı Salihoğlu: (2 bin 280 kişinin dinlenmesi) Yanlış sayılıyor demek ki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 'Selam örgütü soruşturmasında açıkladığınız 2 bin 280 kişi dinlendi rakamı yanlış mı?' sorusuna “Siz de kardeşim bir anda yükleniyorsunuz. Yanlış sayılıyor demek ki.” ifadelerini...

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Salihoğlu: (2 bin 280 kişinin dinlenmesi) Yanlış sayılıyor demek ki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 'Selam örgütü soruşturmasında açıkladığınız 2 bin 280 kişi dinlendi rakamı yanlış mı?' sorusuna “Siz de kardeşim bir anda yükleniyorsunuz. Yanlış sayılıyor demek ki.” ifadelerini kullandı. Salihoğlu, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının sızdırıldığı gerekçesiyle ilk bakan savcı ve polisler hakkında da hemen soruşturma başlatıldığını söyledi.

Başsavcı Hadi Salihoğlu, adliyede görev yapan basın mensuplarıyla görüştü. Salihoğlu gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başsavcı Salihoğlu, adliyedeki önemli dosyalarla ilgili kendisine bilgi verildiğini ifade etti.

Salihoğlu, bir gazetecinin “2 bin 280 kişinin dinlendiğini açıkladığınız Selam örgütü soruşturmasında. Dinlenen sayının daha az olduğu belirtildi. Sizin açıklamanızda şüphelilerin yanı sıra şüphelilerle görüşme yapanların da açıklamadaki rakama eklendiği iddia ediliyor. Sizin açıklamanızdaki rakam yanlış mı?” sorusu üzerine, “Siz de kardeşim bir anda yükleniyorsunuz. Yanlış sayılıyor demek ki, sayanlar yanlış sayıyor yani fazla da sıkıştırmayın sonuç bekleyin.” dedi.

Yasadışı dinlemelerin Türkiye’de önemli bir sorun olduğunu belirten Salihoğlu, “Başbakan dinlendikten sonra kim kendini güvende hissedebilir. Başbakan ve bakan dinleniyorsa dinlememi yoksa dinlemenin içeriği mi önemli?” ifadelerini kullandı. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili dosyaya ilk bakan savcı ve polisler hakkında sızdırdıkları iddiasıyla hemen soruşturma başlatıldığı hatırlatılan Başsavcı’ya, “Selam dosyasıyla ilgili belli gazetelerde haberler çıktı. Dinlendikleri gerekçesiyle numaralar yayınlandı, binlerce kişinin dinlendiği yazıldı. Bu dosyada gizliliğin ihlal edilmesi ve sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlattınız mı?” diye soruldu. Salihoğlu bu soruya espriyle karışık, “Susma hakkımı kullanıyorum.” cevabını verdi.

MİT TIR’larıyla ilgili soruşturmanın hemen tamamlandığı ve mahkeme aşamasının başladığı hatırlatılan Salihoğlu’na 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının henüz iddianamesinin dahi hazırlanmamasının nedeni soruldu. Salihoğlu, “Hata yapmamaya çalışıyoruz. Kimsenin hakkına girmemek için uğraşıyoruz. Yaptığımız soruşturmalarda arkamızda ‘yuh’ dedirtecek tasarruflarda bulunmayacağız. Ciddi olaylar bunlar. Tüm Türkiye sallandı. Halkımız verilen kararları görecek. Sorumluluğumun bilincindeyim.” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Gezi olayları döneminde Kabataş’ta saldırıya uğradığı iddia edilen Z.D. ile ilgili soruşturma dosyasında saldırının görüntüleri var mı? Televizyonda yayınlanan görüntüde iddia edildiği gibi bir saldırının olmadığı görüldü.” sorusu üzerine Salihoğlu, görüntü olup olmadığına ilişkin bilgi vermekten kaçındı. Salihoğlu, “Soruşturma bitince açıklayacağız.” demekle yetindi.

HSYK seçimine yönelik, Yargıda Birlik Platformu adı altında bazı savcı ve hakimlerin yemekte bir araya geldikleri, Başsavcıvekili Fehmi Tosun’un burada “Devletimizle ve milletimizle problemi olmayan hakim ve savcılarla bir araya gelmeliyiz.” ifadesini kullandığı hatırlatılan Salihoğlu’na, bu sözün ne anlama geldiği soruldu. Tüm hakim ve savcıların devletiyle ve milletiyle barışık olduğuna inandığını kaydeden Başsavcı, bu sözün ne anlama geldiğinin Başsavcıvekili Tosun’a sorulması gerektiğini belirtti.

Okmeydanı’ndaki olaylar sırasında Uğur Kurt’un ölümüne neden olan polis memurunun soruşturulmasıyla ilgili Valilik’ten izin gelip gelmediği sorulan Salihoğlu, henüz izin gelmediğini kaydetti.

Paralel yapılanma iddialarına ilişkin bazı soruşturmalar yürütüldüğünü belirten Salihoğlu, bu soruşturmalara ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

CİHAN

Yorumlar