Başsavcı Hasan Bilgin: Muş’un açık cezaevine ihtiyacı var

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başlayan Hasan Bilgin, Muş’un açık cezaevi ve lojmanlara ihtiyacının olduğunu söyledi. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesiyle Hatay'ın Dörtyol İlçe Cumhuriyet Başsavcılığından...

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Hasan Bilgin: Muş’un açık cezaevine ihtiyacı var

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başlayan Hasan Bilgin, Muş’un açık cezaevi ve lojmanlara ihtiyacının olduğunu söyledi.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesiyle Hatay'ın Dörtyol İlçe Cumhuriyet Başsavcılığından Muş Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Hasan Bilgin, yeni görevine başladı. Makamında gazetecileri kabul eden Başsavcı Hasan Bilgin, Muş'u çok duyduğunu ve her zaman merak ettiğini söyledi. Hizmet sunarken, tüm personelin güler yüzlü olması gerektiğini belirten Başsavcı Bilgin, şunları söyledi: “Ben her zaman gerek adliye çalışanlarına, gerekse de güvenlik güçlerimize söylerim. Vatandaşları her zaman anne, babamız gibi karşılayalım. Biz anne ve babamızın nasıl karşılanmasını istiyorsak, vatandaşları da o şekilde karşılayalım. Buraya bir teyzemiz geldiğinde buradan ayrılırken, o memnuniyeti yüzünde görebilmeliyiz. Vatandaşa olması gereken gibi davranmalıyız. Bunu sağlayabilirsek, adalet duygusunu yerine koyabilirsek, suç işleyen dahi herkes burada adaleti görebilir. Bunlar adalet duygusuyla olur. Bizim temel hedefimiz ve önceliğimiz bunlar. Biz büyük saraylarda adalet hizmeti versek ama bahsettiğimiz çerçevede eksikliklerimiz olsa, hiç anlamı yok ki. Fiziki alanlarınız süper olsa, Muşlunun adalet anlamında taleplerini karşılayamadıktan sonra bir anlamı olmaz ki.”

Muş'un açık cezaevi ve lojman ihtiyacı olduğunu belirten Başsavcı Bilgin, kendisinden önceki başsavcıların da bu konu üzerinde çalıştığını ama halen sonuçlanmadığını belirtti. Eski başsavcılardan Mustafa Bilgin Pişkin döneminde gündeme getirilen lojman sorununun da halen gündemde olduğunu ifade eden Başsavcı Bilgin, 4 yıl önce konuşulan konuların bugün halen konuşulduğunu belirterek; “Lojman konusu halen çözülememiş. Dosyaları inceledim ve sebze hali olarak kullanılan arazinin geri verilmesini bekliyoruz. Orayı almamız halinde lojman çalışmalarına hemen başlayacağız.” Dedi. Açık cezaevi için de Başsavcı Hasan Kaya'nın çok çaba sarf ettiğini hatırlatan Başsavcı Bilgin, “Ne yazık ki benden önceki Başsavcımız bu konuda sonuca ulaşamamış. Başsavcımızın destek alamadığı için açık cezaevi konusunu nihayete erdirememiş.” dedi.

"AÇIK CEZAEVİNİ, KAPALI CEZAEVİNE BENZETMEMELİYİZ"

Kendisinin açık cezaevi için çalışma yapacağını kaydeden Bilgin, bu konuda herkesin destek vermesini istedi. Açık cezaevinin sanayi gibi olduğunu vurgulayan Bilgin şöyle konuştu; “Açık cezaevinde üretim yapılır, biz de eleman sağlarız. Açık cezaevlerinde iş kolları vardır ve buralarda üretimler yapılır, eğitimler verilir. Hükümlülere maaş bağlanıyor hem de meslek öğretiliyor. Yani açık cezaevini, kapalı cezaevine benzetmemeliyiz. İkisi çok farklı. Üstelik açık cezaevinden, kamu kurumları ihalesiz alım yapabiliyorlar. Açık cezaevleri bulunduğu illere katma değer sağlar.”

CİHAN

Yorumlar