Başpiskopos Ateşyan: 6 bin lira dolandırıldım, şikayetçiyim

Ermeni Cemaati Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılan meşhur Sansarayan Han'ın patrikhaneye iadesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Egemen Bağış ile yaptıkları görüşmenin...

Google Haberlere Abone ol
Başpiskopos Ateşyan: 6 bin lira dolandırıldım, şikayetçiyim

Ermeni Cemaati Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılan meşhur Sansarayan Han'ın patrikhaneye iadesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Egemen Bağış ile yaptıkları görüşmenin ardından dolandırıldığını söyledi. Yaptıkları özel görüşmedan 3-4 gün sonra bir kişinin Patrikhaneye gelerek hanın iadesine ilişkin sahte bir belge ile kendisinden 6 bin lira aldığını söyledi. Ateşyan'ın avukatı Ali Elbeyoğlu da üç kişi arasındaki özel görüşmeden 4'üncü bir kişinin nasıl haberdar olduğunu anlayamadıklarını belirterek "Bu gizemli bir olaydır." dedi.

Ermeni Cemaati Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan'ın nitelikli dolandırılmasına ilişkin davanın ilk duruşması İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Başka suçtan tutuklu olduğu için sanık Kemal Tayfun Nargin'in katılmadığı duruşmada şikayetçi Ateşyan, avukatları ile birlikte hazır bulundu.

Şikayetçi Ateşyan, bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne tahsis edilen ve daha sonra da İstanbul Adliyesi Hukuk Mahkemeleri tarafından kullanılan Sanasaryan Han'ın mülkiyetinin Ermeni Patrikhanesine ait olduğunu belirterek şikayetini dile getirdi. Ateşyan, İstanbul Adliyesi'nin de hanı boşaltarak Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na taşınmasının ardından hanın iadesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtıklarını ifade etti.

Daha sonra da 2013 yılı Ramazan ayı içinde Başbakanlık tarafından düzenlenen bir iftar yemeğine katıldığını hatırlatan Ateşyan, hanın iadesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediklerini anlattı. Ateşyan, "Yaklaşık bir hafta sonra bir kişi Patrikhane sekreterliğini arayarak kendisinin Başbakanlık Milli Emlak Müfettişi olarak tanıtıp, benle görüşmek için adresimizi istemiş. Sonra çıktı geldi. Kendisini aynı şekilde tanıtarak elinde bir belgeyi gösterip hanın iadesine ilişkin belge olduğunu söyledi. Bu belgedeki gerekli form yerini doldurduktan sonra imzalayarak birkaç gün sonra tapunun orjinalini getireceğini söyledi." dedi.

Bu kişinin, fotokopisini almaları için belgeyi kendilerine verdiğini belirten Ateşyan, "Daha sonra bizden hediye istedi. Bir zarf içinde 3 bin lira verdim kendisine. Az olduğunu belirtince 3 bin lira daha verdim. Teşekkür edip gitti. Bir hafta on gün sonra avukatlarımla konuştuğumda belgenin sahte olduğunu söylediler bana. Belgenin fotokopisini Egemen Bağış'a gösterdim. O da sayın Başbakana iletti durumu. Şikayetçiyim." diye konuştu.

Patrikhane'nin sekreteri Janet Donel de telefonla arayan ve Ateşyan ile görüşen kişinin fotoğrafının soruşturmayı yürüten polisler tarafından kendisine gösterildiğini ve teşhis ettiğini söyledi. Patrikhanenin muhasebe görevlisi Serena Dinçkayıkçı da "Aram bey benden iki kez zarf içinde 3 bin lira istedi ve yanında bulunan bir beye verdi." ifadesini kullandı.

AVUKAT ELBEYOĞLU: BU GİZEMLİ BİR OLAYDIR

Şikayetçi Aram Ateşyan'ın avukatı Ali Elbeyoğlu da "Sayın Başbakan, Egemen Bağış ve Aram bey arasında özel, üçlü gerçekleşen bir görüşmeden başka bir kişinin nasıl haberi olabiliyor. Üstelik bu kişinin Patrikhaneye geliş gidişini gören kamera kayıtları da silinmiş. Bu normal bir olay değil, gizemli bir olaydır. Soruşturmanın genişletilmesini talep ediyorum." dedi.

'Niteli dolandırıcılık' suçlamasıyla hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Kemal Tayfun Nargin'in, savunmasının alınması için tekrar çağrılmasına karar verilen duruşma 4 Eylül 2014 tarihine ertelendi. CİHAN

Yorumlar