Başmüdür Vekili Çelik: PTT en güvenilir hizmet adresidir

Muş PTT Başmüdür Vekili Fesih Çelik, PTT’nin her zaman ve her yerde güvenilir en iyi hizmet adresi olduğunu belirterek, “Ucuz ve en yaygın para transferinin yapıldığı kurumdur.

Google Haberlere Abone ol
Başmüdür Vekili Çelik: PTT en güvenilir hizmet adresidir

Muş PTT Başmüdür Vekili Fesih Çelik, PTT’nin her zaman ve her yerde güvenilir en iyi hizmet adresi olduğunu belirterek, “Ucuz ve en yaygın para transferinin yapıldığı kurumdur.” dedi. PTT’nin işlemleriyle ilgili açıklama yapan Çelik, “PTT, yaptığı havale kabul, havale ödeme, posta çeki hareketleri, birçok banka tahsilatı, 2022 ödemeleri, dul, sakat, yaşlı ve emekli ödemeleri, birçok banka yerine şartları uygun olanlara kredi verme, su tahsilatı, elektrik tahsilatı, doğalgaz tahsilatı, tüm telefon tahsilatları, kargo ve kurye kabulü, tebligat kabulü ve diğer posta gönderilerinin kabul ve taşınması ile daha burada saymadığımız onlarca işlemin yanısıra diğer birçok yeni hizmetin adresi haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

'ALTIN SATIŞI PTT MERKEZLERİNDE'

PTT’lerde altın çeşitlerinin alış satış işlemlerinin de yapıldığını kaydeden Başmüdür Vekili Çelik, “Kuruluşumuzla İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında gram altın çeşitlerinin alış satış işlemleri gişelerden 0,50 gram, 1 gram ve 1,5 gram olmak üzere üç çeşit, PTTmatiklerden ise sadece 1 gramlık satış yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürütülen işbirliği kapsamında 2022 yaşlılık, muhtaç, kimsesiz ve engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yardım ödemeleri, şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardım ödemeleri, kuruluşumuz işyerlerinden hak sahiplerine yapılmaktadır." dedi. Sosyal yardım ödemeleri dönemlerinde uzun kuyruklar oluşmasını önlemek için PTTkart uygulaması başlattıklarını belirterek, "Bahsedilen olumsuzlukların önlenmesi, hak sahiplerinin yardım ödemelerini PTTmatiklerin yanısıra tüm ATM cihazları ve POS cihazıyla alışverişlerde kullanabilmelerini sağlayacak PTTkartlar, hak sahiplerinin kullanımına açılmıştır. PTTkartlar adrese gönderilmeyecek, merkez ve şubelerden hak sahibi veya yasal temsilcisine elden teslim edilecektir. Sosyal yardım ödemesini konutta teslim alan hak sahiplerine PTTkart verilmeyecek olup bunların ödemeleri, aynı şekilde konutta yapılmaya devam edilecektir." diye konuştu. Özel gün ve bayramlarda hizmet içerikli kampanyalar düzenlediklerini de hatırlatan Fesih Çelik, "Bu kapsamda 27–31 Aralık 2013 arasında postaya verilen kargo, kurye ve küçük paket (kayıtlı) gönderilerine yüzde 10 yılbaşı indirimi kampanyası düzenlenmiş olup posta ücreti müşteriden tahsil edilmek kaydıyla ücretsiz verilmek üzere tebrik kartları dağıtımı yapılmaktadır.” dedi. CİHAN

Yorumlar