Başlık parası için evlendirilmek istenen Güler'in imdadına Kimse Yok Mu yetişti

Şanlıurfa’da 8 bin 137 liralık elektrik faturasını ödeyemediği için kızını evlendirme kararı alan ailenin imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti.

Google Haberlere Abone ol
Başlık parası için evlendirilmek istenen Güler'in imdadına Kimse Yok Mu yetişti

Şanlıurfa’da 8 bin 137 liralık elektrik faturasını ödeyemediği için kızını evlendirme kararı alan ailenin imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Aileyi ziyaret eden dernek yetkilileri, o faturayı ödemeyi taahhüt etti. Yetkililer ayrıca, aileye aylık düzenli yardım da yapacaklarını açıkladı.

Elektrik borcunu ödemek için bir kızını başlık parası karşılığında evlendiren, ancak faturanın tamamını ödeyemeyince diğer kızını da evlendirme kararı alan Hamet Ay ailesinin yardımına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Dernek yetkilileri aileyi ziyaret etti, ödemek üzere kabarık elektrik faturasını aldı. Aileye; gıda, giyim ve ayakkabı yardımında da bulunan dernek yetkilileri bundan sonra düzenli yardım yapacaklarını taahhüt etti. Ayrıca dernek, yatağa mahkum yaşayan aile reisinin sağlık sorunları ile yakından ilgileneceğini bildirdi. Karanlık dünyası aydınlanan aile dernek yetkililerine teşekkür ve dua etti.

Dünya kadınlar Günü’nde gelen bu yardım, başlık parası karşılığında evlendirilmeye çalışılan Güler’in yüzünü güldürü. Güler Ay, dernek yetkililerine “Çok sevindim, sizin sayenizde kurtuldum. Allah sizden razı olsun.” derken anne Zehra Ay ise “Siz bizi sevindirdiniz Allah’ da sizi sevindirsin. Hepinize teşekkür ederiz. Bizi düştüğümüz karanlık bir kuyudan çıkardınız. Gecemiz gece, gündüzümüz gündüz değildi. Ciğerim gidecekti.” ifadelerine yer verdi.

Aile resisi Hamet Ay da, 35 yıl inşaat sektöründe sağlık güvencesiz çalıştıran müteahhitlere sitem etti. Ay, çok sayıda sağlık sorunu ile karşı karşıya olduğunu anlattı.

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin de, ailenin düştüğü durumun üzüntü verdiğini belirtti. Bir kızın, Dünya Kadınlar Günü gibi bir günde böyle bir durumla karşılaşmanın ayrı bir üzüntü taşıdığının altını çizen Şahin, aileye yapacakları yardımlar hakkında bilgi verdi. Şahin, “Her ay periyodik olarak gıda vereceğiz. 8 bin küsurlu elektrik faturasını ödeyeceğiz. Bir de aile reisi yatalak kendisine sağlık konusunda hastaneye götürüp rapor alınması için gerekli yardımları yapacağız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar