"Başkonsolosluğun basılmasının bedelini millet AKP'ye ödetecektir"

Demokrat Parti Genel idare Kurulu üyesi Erdem Demirdağ, Musul Konsolosluğunun basılmasını, konsolos dahil silahlı silahsız çalışanların rehin alınmasını tarihe ikinci çuval vakası olarak geçeceğini söyledi. Demirdağ, "Bu sebeple Başkonsolosluğun...

Google Haberlere Abone ol
"Başkonsolosluğun basılmasının bedelini millet AKP'ye ödetecektir"

Demokrat Parti Genel idare Kurulu üyesi Erdem Demirdağ, Musul Konsolosluğunun basılmasını, konsolos dahil silahlı silahsız çalışanların rehin alınmasını tarihe ikinci çuval vakası olarak geçeceğini söyledi. Demirdağ, "Bu sebeple Başkonsolosluğun basılmasının bedelini millet AKP'ye ödetecektir." dedi.

Yayınladığı bir basın açıklaması ile Başkonsolosluğun basılmasına tepkisini dile getiren Demirdağ, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bayrağına sahip çıkamayan AKP Hükumetinin Misak-ı Milli sınırları içinde ata yadigarı vatan toprağı Musul’da konsolosluğumuzu koruması ve bayrağımızı gönderde tutması beklemek hatadır." diye konuştu.

AKP Hükumetinin alınan hareketlilik istihbaratı ve baskın yapılabileceği şeklinde geçilen bilgilere rağmen güvenlik tedbirlerini artırıcı önlemler almamasını eleştiren Demirdağ, baskın anında ise teröristlere teslim olunması yönünde emir verilmesinin AKP'nin devlet idare etme bilinç ve yeterliliğinden ne kadar uzak olduğunun çok net bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Demirdağ, "Musul konsolosluğumuzun basılmasına göz yumulması aslında Barzani’ye Musul’un kurtarıcısı rolü verilerek peşkeş çekilmesine zemin hazırlamaktır. Bu suçunuz da Türk Milletine vereceğiniz hesaba eklenmiştir. Açılım dediğiniz ve ne kadar Türklük düşmanı varsa içine dahil ettiğiniz sürecin kendisi zaten Türk Bayrağının vatan topraklarından indirilmesi projesidir. Siyasi hedef olarak ortaya koyduğunuz Türk Milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması yolunda devletimizi ve milletimizi düşürdüğü durumun hesabını Türk Milleti size soracak ve bedelini ödetecektir." şeklinde konuştu.

"TÜM KUTSALLARI AYAKLAR ALTINA ALDINIZ"

Açıklamasında "Devletin ve toplumun tüm hassasiyetleriyle oynamanın, rüşvet ve yolsuzluklarla soyup soğana çevirdiğiniz, tüm kutsallarını ayaklar altına aldığınız, cadı avı adı altında hakaret ettiğiniz, onbinlerle sürüp kıyıma uğrattığınız, dövüp sövdüğünüz, zindanlarda süründürdüğünüz; kıyımlarla mağdur ettiğiniz vatandaşlarımızın hesabını vereceksiniz." diyen Demirdağ, "PKK'lılar 1993 Haziranında İsviçre de Bern Büyükelçiliğimizi basmaya kalktığında elinde otomatik tüfekle vatan toprağı sayılan elçiliği korumak üzere çatışmaya giren Büyükelçimiz Kaya Toperi’nin cesaret ve sınırsız vatanseverliğin yabancı misyonlardaki bütün görevlilerimize de örnek olmasını dilerim." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar