Başkent’teki 15 çocuk kulübü ve 15 gençlik merkezi cıvıl cıvıl

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kulüpler ve merkezler, eğitimin en büyük destekçisi, eğlencenin merkezi, güvenli bir çatı, buluşmaların bir numaralı adresi olarak yarıyıl tatilinde de üyelerini çeşit çeşit etkinlikle ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Başkent’teki 15 çocuk kulübü ve 15 gençlik merkezi cıvıl cıvıl

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kulüpler ve merkezler, eğitimin en büyük destekçisi, eğlencenin merkezi, güvenli bir çatı, buluşmaların bir numaralı adresi olarak yarıyıl tatilinde de üyelerini çeşit çeşit etkinlikle ağırlıyor.
Kent genelinde hizmet veren bu çok önemli sosyal yaşam alanları, çocukların ve gençlerin yeteneklerini geliştirmesine, eğitim hayatlarına başarılı bir şekilde devam etmelerine büyük katkı sağlıyor. Spordan sanata pek çok branşta verdiği kurslarla üyelerinin kişisel gelişimlerine destek olan, ücretsiz takviye kurslarıyla takdir toplayan Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri başarılı işlere imza atıyor.

ETÜT MERKEZİ GİBİ HİZMET VERİYOR

Başkent genelindeki Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri, okul müdürleri, öğretmenler ya da okul aile birlikleri ile yürüttükleri işbirliği çerçevesinde “etüt merkezi” gibi hizmet veriyor. Bazı merkezlerde de dar gelirli ve dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yönelik ücretsiz takviye kursları düzenleniyor. Yarıyıl tatilinde bu kurslar hızlandırılmış şekilde pek çok öğrencinin eksikliklerini tamamlıyor.
İngilizceden bilgisayara, matematikten satranca pek çok konuda ücretsiz kursların düzenlendiği Çocuk Kulüpleri’nde, 3-7 yaş arası minikler de hafta içi her gün okul öncesi etkinliklere katılabiliyor. Bir derslikten diğerine koşan çocuklar, okuldan sonra geldikleri kulüpte hem eksik kaldıkları derslerine takviye alıyor hem de kişisel gelişimlerini güçlendiriyorlar.

ÇEŞİT ÇEŞİT AKTİVİTE

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulüpleri, üyelerine olumlu alışkanlıklar kazandırma, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sunma, yaşadıkları çevreyi daha iyi tanıma, gelişimlerine destek olma amacıyla çalışmalarını 15 farklı noktada sürdürüyor.
Çocuk Kulübü üyeleri bu yıl da eğitim öğretim dönemini bol bol gezerek, eğlenerek ve bilgilenerek geçiriyorlar. Her birinden binlerce çocuğun faydalandığı kulüplerde çocuklar, boş vakitlerini değerlendiriyor, oyun salonlarında gönüllerince eğleniyor, spor aktivitelerinden yararlanıyor ve çeşitli alanlarda açılmış eğitim amaçlı kurslara katılıyorlar. Kulüplerde çocuklar, resim de yapıyor, şarkı da söylüyor, tiyatro da düzenliyor.

GENÇLER MERKEZLERDE MUTLU

Daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten bireyler için; daha temiz bir çevre, daha temiz bir toplum ve daha huzurlu bir Başkent için kent genelindeki 10 gençlik merkezi haftanın yedi günü üyelerine hizmet vermeye devam ediyor.
Gerek çalışan ve gerekse okuyan gençlerin, aynı zamanda oyun oynamaya, spor yapmaya, eğlenmeye de hakları olduğu düşüncesiyle açılan Gençlik Merkezleri’nde her türlü hizmet ücretsiz veriliyor. Ayrıca, merkezlerde gençlerin sağlığını korumak ve zinde kalmalarını sağlamak için sportif etkinlikler, kütüphane, sohbet ve eğlenceli buluşmalar için kafeterya, sağlık merkezi, rahat ve ferah bir ortamda eğitim, panel, seminer, söyleşi imkânı sağlayan salonlar, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri yer alıyor.

HIZLI OKUMA KURSLARI

Büyükşehir Belediyesi psikolojik danışmanlık ve destek eğitimleri merkezi de yarıyıl tatilinde “Hızlı Okuma” ve “Dikkat Toplama” eğitimleri veriyor.
Dikkat Toplama eğitimi 4 ile 8. sınıf arasındaki öğrencilere “Dikkat ve dikkat geliştirmenin önemi, görsel, işitsel, dokunsal dikkat geliştirici çalışmalar, dikkat becerisinin öğrenme faaliyetlerine uyarlanması” başlıklarında düzenleniyor.
Hızlı Okuma eğitimi ise 6 ile 12. sınıf arasındaki öğrencilere “Hızlı okuma teorisi,hız çalışmaları, okuduğunu daha iyi anlama uygulamaları, aktif okuma ve etkin öğrenme teknikleri” başlıklarında dersler veriliyor.

CİHAN

Yorumlar