Başkent'te uyuşturucu satıcılarına şafak baskını: 30 gözaltı

Ankara emniyeti, uyuşturucu satıcılarına yönelik 500 polisle sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı şafak baskını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkent'te uyuşturucu satıcılarına şafak baskını: 30 gözaltı

Ankara emniyeti, uyuşturucu satıcılarına yönelik 500 polisle sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı şafak baskını gerçekleştirdi. Operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Araçlarında uyurken yakalanan zanlılar ise polisi karşılarında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Ankara Polisi sabahın ilk ışıklarında Altındağ Hıdırlıktepe Mahallesi'ne şafak baskını düzenledi. Operasyona, özel harekât polisleri, Narkotik Şube, Asayiş Şube ekiplerinden oluşan yaklaşık 500 polis katıldı. Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal da operasyonu helikopterden yönetti.

Gece saatlerinde operasyon yapılacak mahallenin çevresi abluka altına alındı. Sokak giriş-çıkışları tutuldu. Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı şok baskın gerçekleştirildi. ‘koç başı’ tabir edilen aletlerle söz konusu adreslerin kapısı kırıldı. Özel Harekat polisleri şahısları etkisiz hale getirdikten sonra Narkotik köpekleriyle evde arama yapıldı. Evleri didik didik arayan polisler, gizli bölmelere saklanmış uyuşturucu maddelere ulaştı.

ZANLILAR ARAÇLARINDA UYURKEN YAKALANDI

Mahalleye giren polis ekipleri, bazı zanlıları araçlarının içinde uyurken buldu. Zanlılar kaçma fırsatı bulamadı. Polisi karşılarında görünce büyük şaşkınlık yaşayan zanlılar, üst aramasının ardından gözaltına alındı.

HASSAS BURUNLAR ADRESLERİ DİDİK DİDİK ARADI

Operasyon yapılan evlerin birine ‘Badi’ isimli narkotik köpeği girdi. Hassas burun narkotik köpeğinin yaptığı aramada bir kısım uyuşturucu su saatlerinin arasında üstü kapatılmış şekilde bulundu. Diğer odalarda yapılan aramada yine bir miktar uyuşturucu da çekmecenin içinde buldu. Ayrıca Badi’nin arama yaptığı evin mutfağında aspiratörün altına gizlenmiş bir miktar uyuşturucu madde ile mutfak çekmecesinde bir adet ruhsatsız tabanca bulundu.

Helikopter destekli yapılan operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler, terazi, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfekleri ve kesici aletler bulundu.

BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

Öte yandan operasyon yapılan bir evdeki kadın ise görüntü alan gazetecilere saldırdı. Gazetecilerin görüntü almasından rahatsız olan kadın kameramanların üzerine yürüdü.



CİHAN

Yorumlar