Başkent'te Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi eylem

Ankara’da Çankaya Köşkü yakınında toplanan bir grup, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Başkent'te Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi eylem

Ankara’da Çankaya Köşkü yakınında toplanan bir grup, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Atatürk’ün koltuğuna Cumhuriyetin birikimini yansıtan, milletin özlemlerine yanıt verecek, başta ABD olmak üzere emparyalizme baş eğmeyecek, emekçi halkımızın dertlerine çözüm bulmayı esas alan, halk harekâtı ile arasına mesafe koymayan, yurtsever bir Cumhurbaşkanı istiyoruz." denildi.

Öğle saatlerinde, Çankaya Köşkü karşısında açıklama yapmak üzere otobüslerle Kızılay Mithat Paşa Caddesi'nden yola çıkan 200 kişilik grup, Atatürk Bulvarı üzerinde Çankaya Köşkü'ne 50 metre kala polis tarafından durduruldu. Otobüslerden inen grup üyeleri, polis ile yapılan görüşmelerin ardından basın açıklaması burada yaptı. Slogan atarak, pankart açan grup adına yapılan açıklamada, "Bugün burada karşımızdaki köşkün içinde boş bir Cumhurbaşkanlığı koltuğu olduğunu açıklamak için toplandık. O yüzden Türkiye, Ağustos ayında bir cumhurbaşkanlığı seçimine gitmiyor. Atatürk’ün koltuğu doldurulacak mı doldurulmayacak mı sorusuna cevap aramaya gidiyor. ABD’ye şirin gözükme gayretinde olan Haziran'da ayağa kalkan gençliğin taleplerine kulak tıkayan bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Atatürk’ün koltuğuna Cumhuriyetin birikimini yansıtan, milletin özlemlerine yanıt verecek, başta ABD olmak üzere emparyalizme baş eğmeyecek, emekçi halkımızın dertlerine çözüm bulmayı esas alan, halk harekâtı ile arasına mesafe koymayan, yurtsever bir Cumhurbaşkanı istiyoruz." denildi.

Açıklamanın ardından grup, üzerinde "Yüce Divan" yazan bir koltuğu polislerin önüne bıraktı. Koltuğun bırakılmasınınım ardından slogan atan grup, olaysız olarak eylemi tamamlayıp buradan ayrıldı. Polislerin önüne bırakılan koltuk bir süre daha aynı yerde bekledikten sonra bir polis tarafından alınarak götürüldü.


CİHAN

Yorumlar